img
Filtrasyon Tekstilleri: Kullanılan Hammaddeler, Üretim Yöntemleri ve Kullanım Alanları   
Yazarlar
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk ASLAN Dr. Öğr. Üyesi Selçuk ASLAN
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Sibel Kaplan
Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye
Özet
Filtrasyon genel olarak, hava veya sıvı içerisindeki belirli boyutlardaki partiküllerin ayrılarak akışkanın safsızlığının artırılması işlemidir. Filtrasyon tekstilleri, başlıca endüstriyel, medikal ve jeotekstiller gibi teknik tekstil alt gruplarında değerlendirilebilen oldukça geniş uygulama alanına sahip bir ürün grubudur. Bu çalışmada, tekstil üretim yöntemleri ile elde edilen filtre yapılar için kullanılan hammaddeler, üretim teknikleri ve uygulanan bitim işlemleri ile filtre ürünlerin son kullanım alanları hakkında bilgiler verilmiştir.Ayrıca hammadde, üretim parametrelerindeki değişiklikler ve farklı bitim işlemleri ile farklı boyutlardaki partiküller için filtrasyon performansının artırılması konusundaki çalışmaların bir kısmı da incelenerek bu konudaki bilimsel çalışmaların ilerleme yönü hakkında araştırmacılara ve üreticilere ışık tutulması hedeflenmiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Tekstil ve Mühendis
Dergi ISSN 1300-7599
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2010
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 5

Paylaş