Uterine Infections in Cows and Effect on Reproductive Performance
Prof. Dr. Cihan KAÇAR
Prof. Dr. Semra KAYA
Uterus enfeksiyonları hipotalamus, hipofz, ovaryum ve uterus üzerine etki eder. Bu enfeksiyonlar; dominant follikül gelişiminibaskılar, luteinize edici hormon (LH) salınımını ve ovulasyonu engeller, korpus luteumun (CL) daha küçük ve progesteron üretiminindaha az olmasına neden olur. Fertilitenin düşmesine veya infertiliteye neden olarak ciddi ekonomik kayıplar oluşturur. Uterusenfeksiyonlarının çeşitli yöntemlerle teşhisi ve enfeksiyon şiddetinin belirlenmesi, uygun tedavi yönteminin belirlenmesine ve tedaviyöntemi başarısının tahminine olanak sağlar. Sunulan derleme ile postpartum uterus hastalıklarının yaygınlığı, güncel teşhis ve tedaviyöntemleri hakkında araştırmacılara ve veteriner hekimlere pratik bilgiler sunulmaya çalışıldı.
Cow,Uterine diseases,Reproductive performance
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi