Femoral Chondroblastic Osteosarcoma in a kitten: A case report.
Sadık Yayla
Dicle Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Emin KARAKURT
Doç. Dr. Uğur AYDIN
Hilmi Nuhoglu
Ugur Yıldız
Prof. Dr. Serpil DAĞ
Kedilerde kemik tümörleri köpeklerdeki kadar yaygın olmamasına rağmen ostesarkom kemik tümörleri içerisinde daha sık görülmektedir. Ancak bu osteasarkomlar kedilerde köpeklerdeki kadar metastazik değildir. Bu raporda, yavru bir kedide karşılaşılan femoral kondroblastik osteosarkom olgusunun histopatolojik ve klinik sonuçlarıyla birlikte sunulması amaçlandı. 4 aylık erkek yavru bir kedide klinik ve radyolojik muayeneye ile sol kollum femoriste kırık, sol sakroiliak ayrılma ve pubis kırığı belirlendi. Eksizyon artroplasti ile alınan kaput ve kollum femoris histopatolojik incelemeye tabi tutuldu ve kondroblastik osteosarkom olarak tanımlanmasını takiben ilgili ekstremite ampute edildi. Sonuç olarak yavru bir kedide kondroblastik osteosarkom olgusu kedinin sağ kalmış olması bakımından sunulmaya değer bulundu.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 03-2019