FAİZSİZ FİNANS MUHASEBE STANDARTLARI: AKADEMİSYENLERİN GÖRÜŞÜ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Doç. Dr. Seyhan ÖZTÜRK
Bekir Gerekan
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Türkiye
Çalışmada, muhasebe ve finans eğitimi veren akademisyenlerin Faizsiz Finans Muhasebe Standartları (FFMS) ile ilgili görüş ve farkındalıklarının anket yöntemiyle incelenmesi amaçlanmıştır. Bulgular katılımcıların genel olarak FFMS hakkında bilgilerinin olduğu, uygulanmasına olumlu baktıkları ve uygulanması sürecinde özellikle BDDK, KGK ve TKBB temsilcilerinin aktif bir şekilde rol alması gerektiği, Türkiye Muhasebe Standartları (TMS)/Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ve FFMS’nin birlikte uygulanabileceği ve Türkiye’ye özgü İslami ilkelerle uyumlu yerel muhasebe standartlarının oluşturulması gerektiğine yönelik sonuçlar tespit edilmiştir. Öte yandan, FFMS hakkında yöneltilen ifadelere verilen cevaplar bağlamında; FFMS’nin uygulanmasını zorlaştıran ve kolaylaştıran nedenler ile FFMS’nin muhtemel yararları ve zararları şeklinde 4 faktör altında incelenmiştir.
Dergi Adı Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Dergi ISSN 1302-258X