TRA 2 BÖLGESİ AKADEMİSYENLERİNİN BAKIŞ AÇISIYLA ADLİ MUHASEBE EĞİTİMİ
Ayhan Topal
Iğdır Üniversitesi, Türkiye
Yunus Kaya
Küreselleşme, teknolojik gelişmeler, iş dünyasının artan ihtiyaçları gibi çeşitli sebeplerle; gün geçtikçeartan önemi ve ihtiyaç duyan kesimin her geçen gün genişlemesi ülkemizde adli muhasebe eğitimine; diğergelişmiş ülkelere kıyasla daha fazla önem verilmesi gerektiğini açıkça ortaya koymuştur. Bu bağlamda yapılançalışmanın temel amacı; lisans ve önlisans düzeyinde farklı üniversitelerde muhasebe dersleri verenakademisyenlerin konuya bakış açılarını tespit etmektir. TRA 2 bölgesi olarak da addedilen bölgede bulunan;Ardahan, Ağrı İbrahim Çeçen, Iğdır ve Kafkas Üniversiteleri muhasebe ve finansman akademisyenlerinin hedefkitle olarak belirlendiği anket çalışmasında bu temel amacın yanında; söz konusu akademisyenlerin adlimuhasebe konusundaki farkındalıkları, adli muhasebe eğitiminin yeterliliği, ilgili derslere ihtiyaç duymaları,mevcut müfredata bu derslerin entegre edilmesi gibi konulardaki görüş ve düşüncelerini belirlemekamaçlanmıştır. Benzer çalışmalar Türkiye’nin farklı üniversitelerinde yapılmakla birlikte söz konusu bölgeyi vehedef kitleyi kapsayan ilk çalışma olması dolayısıyla özgün olmaktadır.
Dergi Adı Muhasebe ve Finansman Dergisi
Basım Tarihi 01-2019