img
img
The effect of packaging material on some quality properties and shelf life of yoğurt    
Yazarlar (3)
Dr. Öğr. Üyesi Sezen HARMANKAYA Dr. Öğr. Üyesi Sezen HARMANKAYA
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Öğr. Gör. Emine Betül AKALIN ÖZAĞDAŞ Öğr. Gör. Emine Betül AKALIN ÖZAĞDAŞ
Türkiye
Öğr. Gör. Koray İŞBARALI Öğr. Gör. Koray İŞBARALI
Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu çalışma farklı ambalajlama materyalleri kullanılarak üretilen ve 4±1°C’de 28 gün depolanan set tipi yoğurtların bazı özellikleri ve ambalaj materyalinin yoğurt bakterilerinin canlılıkları üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Beş farklı ambalaj materyalinde (plastik, çelik, toprak, cam, porselen) inkübe edilen yoğurt örneklerinin duyusal analizleri ile soğuk muhafaza süreci boyunca bakteri sayıları (Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus ve S. thermophilus) ve bazı fiziko-kimyasal özellikleri (pH, titre edilebilir asitlik ve serum ayrılması) belirlenmiştir. Bulunan sonuçlar ambalaj materyalinin, canlı L. bulgaricus ve S. thermophilus sayıları üzerinde etkili olduğunu göstermiştir (p<0.01).
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Harran journal of agricultural and food science
Dergi ISSN 2587-1358
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 06-2022
Cilt No 26
Sayı 2
Sayfalar 228 / 236
Doi Numarası 10.29050/harranziraat.1011541
Makale Linki https://dergipark.org.tr/en/pub/harranziraat/issue/70320/1011541
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
The effect of packaging material on some quality properties and shelf life of yoğurt

Paylaş