Yazarlar (3) |
![]() Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
![]() Türkiye |
![]() Türkiye |
Özet |
Bu çalışma farklı ambalajlama materyalleri kullanılarak üretilen ve 4±1°C’de 28 gün depolanan set tipi yoğurtların bazı özellikleri ve ambalaj materyalinin yoğurt bakterilerinin canlılıkları üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Beş farklı ambalaj materyalinde (plastik, çelik, toprak, cam, porselen) inkübe edilen yoğurt örneklerinin duyusal analizleri ile soğuk muhafaza süreci boyunca bakteri sayıları (Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus ve S. thermophilus) ve bazı fiziko-kimyasal özellikleri (pH, titre edilebilir asitlik ve serum ayrılması) belirlenmiştir. Bulunan sonuçlar ambalaj materyalinin, canlı L. bulgaricus ve S. thermophilus sayıları üzerinde etkili olduğunu göstermiştir (p<0.01). |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Harran journal of agricultural and food science |
Dergi ISSN | 2587-1358 |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | İngilizce |
Basım Tarihi | 06-2022 |
Cilt No | 26 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 228 / 236 |
Doi Numarası | 10.29050/harranziraat.1011541 |
Makale Linki | https://dergipark.org.tr/en/pub/harranziraat/issue/70320/1011541 |
Atıf Sayıları |