Recombinant Human IGF I Insülin Like Growth Factor I Enjeksiyonunun Ratlarda Wistar Albino Musculus Gastrocinemius Üzerine Etkileri
Poyraz MD

Aslan Ş
Bu çalışma, rh IGF-I enjeksiyonunun ratların, m. gastrocnemius’u üzerine etkilerinin histolojik yöntemlerle araştırılması amacı ile yapılmıştır. Bu çalışmada deney hayvanı olarak 30 adet dişi rat 2 gruba ayrılıp kullanıldı. Deney grubundaki ratlara 7 gün süre ile rh IGF-I subkutan enjekte edildi. Enjeksiyonu takip eden 8. günde devamında 15. günde ve 22. gün de ratlar tartılarak, servikal dislokasyon yapıldı ve m. gastrocinemius kası alındı. Rh IGF-I uygulamasının canlı ağırlık artışı istatistiksel düzeyde önemli olmasa da gastrocinemius kasında hücre sayısının ve çapının artışı üzerinde olumlu etkiler yaptığı tespit edildi.
canlı ağırlık artışı,farmakodinamik,insulin benzeri büyüme faktörü,doku bilimi,derialtı enjeksiyon,rekombinant protein,metodoloji,kaslar,dişi hayvanlar
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Dergisi.
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Basım Tarihi 05-2012