Anne ve Babaların Okul Öncesi Eğitime Devam Eden Çocuklarının Gelişimine Yönelik Beklentileri
Doç. Dr. Şenay ÖZEN ALTINKAYNAK
Cengiz Yanıklar
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye
Bu araştırmanın amacı, anne ve babaların okul öncesi eğitimden çocuklarının gelişimine yönelik beklenti düzeylerini belirlemek ve elde edilen sonuçlar ışığında öneriler geliştirmektir. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini Kars ilinde M.E.B'e bağlı ilköğretim okullarındaki anasınıflarına ve bağımsız anaokullarına çocukları devam eden 108 anne ve 92 baba oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, araştırmacılar tarafından geliştirilen bir anketle toplanmıştır. Verilerin frekans ve yüzde değerleri hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda; anne ve babaların okul öncesi eğitimden çocuklarının gelişimine yönelik beklentilerinin genelde benzer düzeyde olduğu belirlenmiştir.
Dergi Adı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 06-2014