Yazarlar (6) |
![]() Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye |
![]() Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye |
![]() Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye |
![]() Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
![]() Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye |
![]() Mustafa Kemal Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu çalışma halk elinde yetiştirilen Beyaz ve Alaca kazlarda karkas ve et kalitesi özelliklerinin tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır. Beyaz ve Alaca kazlarda karkas randımanları ve iç organların oranları bakımından farklılıklar önemli olmazken, karkas parçalarından göğüs, sırt ve kanat oranları bakımından önemli farklılıklar bulunmuştur. Varyeteler arasındaki fenotipte görülen renk farklılığının hem göğüs etine hem de deriye (kırmızılık indeksi hariç) yansıdığı tespit edilmiştir. Göğüs etinde doymuş yağ asidi ve tekli doymamış yağ asidi değerleri Beyaz kazlarda daha iyi iken aşırı doymamış yağ asidi değerleri Alaca kazlarda daha iyi olarak belirlenmiştir. Göğüs eti, deri ve abdominal yağda Besleyici Değer İndeksi’nin Beyaz kazlarda Alaca kazlara göre daha yüksek olduğu saptanmıştır. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi |
Dergi ISSN | 1300-6045 |
Dergi Tarandığı Indeksler | SCI-Expanded |
Makale Dili | İngilizce |
Basım Tarihi | 01-2012 |
Cilt No | 18 |
Sayı | 4 |
Sayfalar | 663 / 670 |