TÜRKÇE EĞİTİMİNDE KARAGÖZ GÖLGE OYUNLARI İLE DEĞER EĞİTİMİ
Prof. Dr. Tazegül DEMİR ATALAY
Banu Özdemir
Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmada değer eğitiminde yadsınamaz bir katkısı olacağı düşünülen, öğren- cilerin dikkatini çeken Hacivat ve Karagöz oyunlarının dil ve değer / karakter eğitimin- de kullanımına yönelik bir seçki ortaya konulmaya çalışılmıştır. Araştırmada doküman incelemesi modeli kullanılarak basit seçkisiz örnekleme yöntemiyle gölge oyunları tes- pit edilmiş ve İlköğretim Sosyal Bilgiler Dersi (4.-8. Sınıflar) Öğretim Programı ve Kılavuzunda verilen değerlerden hareketle Türkçe öğretiminde Gölge oyunları kulla- nılarak değer aktarımına yönelik bir deneme yapılmıştır. Araştırma sonucunda gölge oyunlarının Türkçe öğretiminde değer aktarımı ve öğretiminde çok zengin bir kaynak özelliği gösterdiği tespit edilmiştir.
Dergi Adı DEĞERLER EĞİTİMİ DERGİSİ
Dergi ISSN 1303-880X
Dergi Tarandığı Indeksler Education Research Index, TÜBİTAK-ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanı
Basım Tarihi 01-2013