Türkiye'de Sıcak Para Hareketleri İle Borsa Getirisi Ve Likiditesi Arasında Asimetrik Ve Nedensellik İlişkinin Analizi
Doç. Dr. Tuncer YILMAZ
Makalede, kısa vadede daha iyi bir getiri arayan "sıcak para" veya spekülatif sermaye akışı ile Türkiye'nin borsa getirisi ve likiditesi arasındaki ilişkinin boyutu araştırılmıştır. Çalışmanın verileri NARDL ve Granger nedensellik testleri ile analiz edilmiştir. Elde edilen bulgularda, borsa getirisi ve likiditesi ile sıcak para bileşenleri arasında eşbütünleşik ve asimetirk bir ilişkinin olduğu görülmüştür. Granger nedensellik testinde ise, borsa likiditesi ile portföy yatırımları arasında iki yönlü nedenselliğin var olduğu görülmüştür.
Makale Alt Türü ESCI dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler ESCI
Basım Tarihi 03-2023