| Yazarlar (2) |
Prof. Dr. Ufuk KAMBER
Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
|
Ankara Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| : Bu çalışma, Ardahan ve Artvin yöresinde tüketilen gorcola peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik özeliklerini ortaya koymak ve peyniri tanıtmak amacıyla yapılmıştır. Yapılan mikrobiyolojik analizlerde gorcola peynirinde (ortalama) toplam aerob mezofil bakteri; 1.9x107 kob/g, laktik asit bakteri 2.9x104 kob/g, laktokok bakteri 1.0x107 kob/g, koliform grubu bakteri 1.5x104 kob/g, maya ve küf 1.4x105 kob/g düzeyinde izole edilmiştir. Kimyasal analizler sonucunda ise (ortalama); peynirlerde kuru madde miktarı %62.1, yağ %26.1, protein %25.8, tuz %4.8, kül %5.4 ve asitlik %0.5 LA olarak bulunmuştur. |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi |
| Dergi ISSN | 2146-2631 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | ULAKBİM |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 01-2007 |
| Cilt No | 18 |
| Sayı | 1 |
| Sayfalar | 87 / 92 |