| Yazarlar (2) | 
|  Prof. Dr. Ufuk KAMBER Kafkas Üniversitesi, Türkiye | 
|  Tarık Haluk Çelik Ankara Üniversitesi, Türkiye | 
| Özet | 
| : Bu çalışma, Ardahan ve Artvin yöresinde tüketilen gorcola peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik özeliklerini ortaya koymak ve peyniri tanıtmak amacıyla yapılmıştır. Yapılan mikrobiyolojik analizlerde gorcola peynirinde (ortalama) toplam aerob mezofil bakteri; 1.9x107 kob/g, laktik asit bakteri 2.9x104 kob/g, laktokok bakteri 1.0x107 kob/g, koliform grubu bakteri 1.5x104 kob/g, maya ve küf 1.4x105 kob/g düzeyinde izole edilmiştir. Kimyasal analizler sonucunda ise (ortalama); peynirlerde kuru madde miktarı %62.1, yağ %26.1, protein %25.8, tuz %4.8, kül %5.4 ve asitlik %0.5 LA olarak bulunmuştur. | 
| Anahtar Kelimeler | 
| Makale Türü | Özgün Makale | 
| Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan tam makale | 
| Dergi Adı | Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi | 
| Dergi ISSN | 2146-2631 | 
| Dergi Tarandığı Indeksler | ULAKBİM | 
| Makale Dili | Türkçe | 
| Basım Tarihi | 01-2007 | 
| Cilt No | 18 | 
| Sayı | 1 | 
| Sayfalar | 87 / 92 |