img
Some Microbiological and Chemical Characteristics of Gorcola Cheese   
Yazarlar
Prof. Dr. Ufuk KAMBER
Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Tarık Haluk Çelik
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Özet
: Bu çalışma, Ardahan ve Artvin yöresinde tüketilen gorcola peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik özeliklerini ortaya koymak ve peyniri tanıtmak amacıyla yapılmıştır. Yapılan mikrobiyolojik analizlerde gorcola peynirinde (ortalama) toplam aerob mezofil bakteri; 1.9x107 kob/g, laktik asit bakteri 2.9x104 kob/g, laktokok bakteri 1.0x107 kob/g, koliform grubu bakteri 1.5x104 kob/g, maya ve küf 1.4x105 kob/g düzeyinde izole edilmiştir. Kimyasal analizler sonucunda ise (ortalama); peynirlerde kuru madde miktarı %62.1, yağ %26.1, protein %25.8, tuz %4.8, kül %5.4 ve asitlik %0.5 LA olarak bulunmuştur.
Anahtar Kelimeler
kimyasal özellikler,peynir kalitesi,Ardahan,peynir,çürük peynir,Artvin,mikrobiyolojik kalite,Türkiye,Karadeniz Bölgesi
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi ISSN 2146-2631
Dergi Tarandığı Indeksler ULAKBİM
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2007
Cilt No 18
Sayı 1
Sayfalar 87 / 92
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 4

Paylaş