Spectroscopic Comparison of 4-Isopropyl-N, N-Bis (4-Azidophenyl) Aniline molecule (IPAPA): DFT and MEP Analysis
Ertuğrul Çiftci
Ahmet Çağrı Ata
Doç. Dr. Ümit YILDIKO
Prof. Dr. İsmail ÇAKMAK
4-izopropil-N,N-Bis (4-Azidofenil) Anilin (IPAPA) için nükleer manyetik rezonans, titreşimsel, yapısal ve elektronik özellikler DFT yönteminin kuantum kimyasal hesaplamaları ile belirlenmiştir. Sonuçlar deneysel 1H-NMR spektral verileri ile karşılaştırıldı. Teorik kimyasal hesaplamalar ve deneysel değerler uyum içindeydi. HOMO ve LUMO'nun bant boşluğu, IPAPA molekülünün kimyasal olarak aktif olduğunu ve monomerde yük transferine sahip olduğunu gösterir. Ek olarak, moleküler elektrostatik potansiyel (MEPS) haritaları IPAPA molekülünün reaktif bölgelerini tanımlamak için çizildi. Yoğunluk fonksiyonel teorisinin (DFT), CAM-B3LYP metotları olarak adlandırılan hibrid fonksiyonel B3LYP ve hibrid değişim-korelasyon fonksiyonu çalışma yöntemi olarak seçilmiştir. Her iki yöntemde de, moleküler optimizasyon ve elektronik özellikler 6-311 ++ G (d, p) baz seti kullanılarak elde edildi. Ek olarak, HOMO ve LUMO enerjileri küresel reaktiviteyi tanımlamak ve kimyasal kararlılığı belirlemek için kullanılmıştır.
Trifenil Amin,DFT,HOMO-LUMO,MEPS
Dergi Adı Journal of the Institute of Science and Technology