Structural and spectral properties of 4-(4-(1-(4-Hydroxyphenyl)-1-phenylethyl)phenoxy)phthalonitrile: Analysis by TD-DFT method, ADME analysis and docking studies
Kenan Altun
Doç. Dr. Ümit YILDIKO
Aslıhan Aycan Tanrıverdi
Prof. Dr. İsmail ÇAKMAK
Ftalonitril bileşikleri son zamanlarda popüler hale geldiğinden, bu bileşiklerin araştırılması gerektiği fikri üzerinde durulmuştur. Eşsiz bir ftalonitril bileşiği olan, 4-(4-(1-(4- hidroksifenil)-1-feniletil)fenoksi)ftalonitril (PN olarak kodlanmıştır) seçilmiş ve literatüre kazandırılmak üzere bu bileşik üzerinde moleküler modelleme çalışmaları yapılmıştır. İlk olarak, PN için zamana bağlı yoğunluk fonksiyonel teorisi (TD-DFT) hesaplamaları (Geometri optimizasyonu, HOMOLUMO, dipol moment hesaplamaları, MEPS haritaları, Mulliken atom yükleri ve NBO analizi) yapılmıştır. Ayrıca bu bölümde ftalonitril grubu bileşiğe ait absorpsiyon, dağılım, metabolizma, atılım ve toksisite (ADMET) analizleri yapılmış ve renk bölgeleri ayrı ayrı sunulmuştur. Son olarak, bir bileşik için ayrı ayrı üç farklı enzim (AChE, BChE, α-GLY) ile moleküler doking çalışmaları yapılmış ve doking skorları ve reseptör modelleri sunulmuştur.
Molecular docking,Phthalonitrile,ADMET,TD-DFT
Dergi Adı International Journal of Chemistry and Technology