Ortaokul Öğrencilerinin İnternet Kullanımına İlişkin Görüşlerinin Belirlenmesi
Prof. Dr. Yaşar KOP
Emine Özlem Yiğit
Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmada, ortaokulda öğrenim görmekte olan öğrencilerin internetten yararlanma sürelerinin ve amaçlarının belirlenmesine çalışılmıştır. Araştırma tarama deseninde nitel yönteme dayanmaktadır. Katılımcıların belirlenmesinde, araştırma sorularını cevaplamak için gerekli verilerin toplanmasında ve verilerin analizinde nitel araştırma yöntemleri kullanılmıştır. Katılımcıların belirlenmesinde amaçlı bir örneklem seçimi (purposeful sampling) yöntemi kullanılmıştır. Araştırma katılımcıları, 20152016 öğretim yılında bir ortaokulda öğrenim görmekte olan 2. ve 3. sınıf öğrencilerinden internetten yararlanma konusunda bilinçli bir davranış sergilemekte olduklarını ancak özellikle velilerin bu konudaki desteklerinin sağlanması amacıyla onlara yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini ortaya koymaktadır.
İnternet,eğitim,ortaokul öğrencileri
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi