EVALUATION OF FINANCIAL PERFORMANCE OF TURKISH BANKS BEFORE AND AFTER COVID-19 USING INTEGRATED TOPSIS METHODS
Dr. Öğr. Üyesi Ömer ATALAY
Mukadder Horasan
Bu çalışmada, COVID-19 salgınının Türkiye'de faaliyet gösteren beşi yerli sermayeli, beşi yabancı sermayeli 10 bankanın finansal performansı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu 10 bankaya ilişkin çeşitli sayısal verilerle elde edilen 15 kriter belirlenmiştir. Kriter ağırlıklandırmasında Entropi, CRITIC ve Eşit Ağırlık yöntemleri kullanılmıştır. TOPSIS yöntemi kullanılarak bu üç ağırlık puanına göre performans sıralamaları elde edilmiştir. Bu üç yöntemden elde edilen sıralamaların aritmetik ortalamaları alınarak dördüncü bir sıralama elde edilmiştir. Bu sıralamaya göre 2019 yılında en iyi performansa sahip banka Fibabank olmuştur. 2020 yılı için ise Garanti bankası en iyi performansa sahip banka olmuştur.
Covid-19,Finansal Performans,Entropi,CRITIC,TOPSIS
Dergi Adı KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ