Şehir Hastanelerine İlişkin İnternete Yansıyan Ulusal Haberlerin Değerlendirilmesi (2019 Yılının İlk Altı Ayı)
Dr. Öğr. Üyesi Nazmiye EKİNCİ
Bu çalışma, Türkiye’de sağlık sisteminin en güncelkonularından olan ve Türkiye’de 2019 yılının temmuzayı itibariyle hizmete açılmış şehir hastanelerine ilişkindijital medyada yer alan ulusal haberlerindeğerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Buamaçla Google arama motoruna “şehir hastanesi”anahtar sözcüğü girilmiştir. Nitel olarak kurgulanan buçalışmada verilerin analizinde içerik analizikullanılmıştır. Araştırmaya hizmet sunumuna başlamış9 hastane dâhil edilmiş, internet sitelerinden elde edilen53 haber ele alınarak analize tabi tutulmuştur.Araştırmanın sonucunda dijital medyada şehirhastaneleri arasından en çok ele alınanı Ankara ŞehirHastanesi (Bilkent), onu takip eden hastane ise KayseriŞehir Hastanesi olarak belirlenmiştir. Ayrıca şehirhastaneleri ile ilgili en fazla ele alınan konunun şehirhastanelerinde sunulan hizmetler ve yapılan tedavilerolduğu tespit edilmiştir.
Dergi Adı Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Basım Tarihi 09-2020