Yazarlar (7) |
![]() Türkiye |
![]() Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
![]() Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
![]() Erciyes Üniversitesi, Türkiye |
![]() Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
![]() Türkiye |
![]() Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu araştırmada, 5 farklı firma tarafından 12 değişik marka adı altında satışa sunulan 15 adet peynir mayası, Kars ili perakende satış yerlerinden alınarak bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri yönünden incelenmiştir. Rastgele seçilmiş olmakla birlikte tamamının mikrobiyel kökenli olduğu gözlenen örneklerin, etiket bilgilerinin Türk Peynir Mayası Standardı'na göre yetersiz olduğu, maya kuvvetlerinin etiket bilgilerinde belirtilenden oldukça yüksek olduğu, 2 örneğin ise gerek tuz içeriği gerekse mikrobiyolojik kriterler bakımından ilgili standarda uymadığı saptanmıştır. Sonuç olarak, Kars ilinde satışa sunulan peynir mayalarının kalite kontrollerinin her zamankinden daha sıklıkla yapılmasının gereği ortaya konmuştur. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 01-2004 |
Cilt No | 10 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 189 / 194 |
Makale Linki | http://vetdergi.kafkas.edu.tr/extdocs/10_2/189_194.pdf |