Yazarlar (3) |
![]() |
![]() Türkiye |
![]() Fırat Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Gezegenimiz Dünya üzerindeki tüm toplumlar mutfak kültürleri olarak birbirinden çok farklıdır. Ülkelerin içerisinde bulundukları coğrafi özellikler, bölgede daha önce yaşamış uygarlıklar gibi unsurlar bu farklılıkların oluşmasındaki en önemli etkenlerdendir. Son yüzyılda teknolojik gelişmelerin artması ile insanlar gıdalardan daha fazla yararlanabilmeyi amaçlamış ve yedikleri gıdalara daha fazla dikkat eden toplumlar oluşmaya başlamıştır. Sağlıklı bir hayat için normal beslenmenin yanı sıra sağlık için ekstra yararlar sağlayan gıdalara yönelim başlamıştır. Bu yönelim sonucu da fonksiyonel gıda kavramı ortaya çıkmış ve önemi gitgide artmaya başlamıştır. Bu çalışmada fonksiyonel gıda teriminin nasıl ortaya çıktığı ve fonksiyonel gıda özelliği taşıyan bazı gıdaların özellikleri ile sağlık açısından etkileri yer almaktadır. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri) |
Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale |
Dergi Adı | Bozok Veterinary Sciences |
Dergi ISSN | 2757-5179 |
Dergi Tarandığı Indeksler | EBSCO |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 12-2023 |
Cilt No | 4 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 54 / 60 |
Doi Numarası | 10.58833/bozokvetsci.1324245 |
Makale Linki | http://dx.doi.org/10.58833/bozokvetsci.1324245 |