img
img
FONKSİYONEL GIDALAR VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ    
Yazarlar (3)
Zeri Demirbağ
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk ALAN Dr. Öğr. Üyesi Selçuk ALAN
Türkiye
Gülsüm Öksüztepe
Fırat Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Gezegenimiz Dünya üzerindeki tüm toplumlar mutfak kültürleri olarak birbirinden çok farklıdır. Ülkelerin içerisinde bulundukları coğrafi özellikler, bölgede daha önce yaşamış uygarlıklar gibi unsurlar bu farklılıkların oluşmasındaki en önemli etkenlerdendir. Son yüzyılda teknolojik gelişmelerin artması ile insanlar gıdalardan daha fazla yararlanabilmeyi amaçlamış ve yedikleri gıdalara daha fazla dikkat eden toplumlar oluşmaya başlamıştır. Sağlıklı bir hayat için normal beslenmenin yanı sıra sağlık için ekstra yararlar sağlayan gıdalara yönelim başlamıştır. Bu yönelim sonucu da fonksiyonel gıda kavramı ortaya çıkmış ve önemi gitgide artmaya başlamıştır. Bu çalışmada fonksiyonel gıda teriminin nasıl ortaya çıktığı ve fonksiyonel gıda özelliği taşıyan bazı gıdaların özellikleri ile sağlık açısından etkileri yer almaktadır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Bozok Veterinary Sciences
Dergi ISSN 2757-5179
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCO
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2023
Cilt No 4
Sayı 2
Sayfalar 54 / 60
Doi Numarası 10.58833/bozokvetsci.1324245
Makale Linki http://dx.doi.org/10.58833/bozokvetsci.1324245
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 4
FONKSİYONEL GIDALAR VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

Paylaş