GÜVENLİK ÇALIŞMALARINDA ÇEVRE GÜVENLİĞİ SORUNSALI
Dr. Öğr. Üyesi Damla KOCATEPE
Soğuk savaşın sona ermesi veküreselleşmenin hız kazanmasıyla her alandaolduğu gibi güvenlik alanında da önemlideğişiklikler yaşanmıştır. Askeri güvenliğin başatrolünün etkisini yitirmesi ile yeni güvenlik alanlarıortaya çıkmıştır. 20.yüzyılın ikinci yarısındanitibaren önemli bir konu haline gelen çevreselgüvenlik gelişen sanayileşme neticesinde öneminidaha da artırmıştır. Yapılan çalışmada çevre ilegüvenlik arasındaki ilişkiden bahsedilerek, küreselısınma, çevresel tehditler ve bu alanda yapılanuluslararası düzenlemeler çevresel güvenlikkapsamında ele alınmıştır.
Dergi Adı Kafkas Universitesİktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi Dergisi
Basım Tarihi 06-2018
Doi Numarası 10.9775/kauiibfd.2018.014
Makale Linki https://www.kafkas.edu.tr/dosyalar/KAUIIBFD/image/CC4B0LT20920SAYI2017/14.pdf