Platelet Kaynaklı Büyüme Faktörünün Yapısı Fonksiyonları ve Gelişim Üzerine Etkileri
Aydemir Buket
Prof. Dr. Ebru KARADAĞ SARI
Stephen Gabriel
Memelilerde kan pulcukları (platelet) ve kanatlılarda trombositler pıhtı oluşumunda görev alan kan hücreleridir. İlk olarak plateletlerden eksprese edildiği için platelet kaynaklı büyüme faktörü olarak adlandırılan PDGF, büyüme faktörleri ailesinin bir üyesidir. PDGF, prenatal ve postnatal dönemde; hücresel proliferasyon, kemotaksis, dokuların şekillenmesi ve yara iyileşmesi gibi birçok görev üstlenmektedir. Dolayısıyla, bu derlemenin amacı, PDGF’nin yapısal özellikleri, fonksiyonları ve gelişim üzerine etkilerinin değerlendirilmesidir.
yabani hayvanlar,hematoloji,kemotaksis,yabani kuşlar,evcil hayvanlar,plateletler,kan pıhtılaşması,büyüme faktörleri,iyileşme
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi