Ticari Defterlere İlişkin Yeni Ticaret Kanunu Hükümlerinin Muhasebe Açısından Değerlendirilmesi
Ali Kaya
Doç. Dr. Emre HORASAN
Avrupa Birliği'ne katılım süreci, şirket yönetimlerinin ve organizasyonlarının yapılarının değişmesi, elektronik ve bilgi teknolojileri alanında meydana gelen büyük gelişmeler ve ticaret alanındaki değişimler ticaret hukukualanında da değişimi zorunlu hale getirmiştir. 13 Ocak 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilip 14 Şubat 2011 tarihliResmi Gazete'de yayınlanan ve 1 Temmuz 2012 itibariyle yürürlüğe giren6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, ticari hayatla ilgili olarak birçok değişiklikve yeni düzenleme getirmiştir. Yeni Ticaret Kanununda muhasebe açısındanözellikle; ticari defterler, finansal raporlama ve bağımsız denetim konularında yeni düzenlemeler yer almaktadır. Bu çalışmada, 6102 sayılı Türk TicaretKanunu'nda ticari defterlere ilişkin kayıt düzeni, kayıtlarda öngörülen düzenlemeler (TMS/TFRS) ve getirilen yenilikler muhasebe açısından incelenmiştir.
Dergi Adı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Basım Tarihi 12-2012
Makale Linki http://dosya.marmara.edu.tr/huk/fakC3BCltedergisi/2012C.18S.3/makale_7.pdf