Type I Monteggia fracture in a kitten a review on diagnostic and therapeutic methods.
Doç. Dr. Uğur AYDIN
Sadık Yayla
Prof. Dr. Engin KILIÇ
Bu olgu sunumunda yavru bir kedide karşılaşılan tip I Monteggia kırığı ve tedavi sonuçlarının bildirilmesi amaçlandı. Trafik kazasından sonra ön sol ekstremitesinde topallık şikayeti ile kliniğimize getirilen 4 aylık dişi bir kedi yavrusunun klinik muayenesinde radial başın kraniale dislokasyonu ile ulnanın 1/3 proksimalinde diafizer kırık belirlendi. Genel anestezi altında ulnar kırık processus olecraniden anterograd olarak gönderilen intrameduller çivi ile fikse edildi ve radiusun redüksiyonu kolay bir şekilde gerçekleştirildi. Daha sonra ligamentum radii annulare polypropylene ile dikilerek onarıldı. Postoperatif 2. ay kontrollerinde kedinin ekstremitesini düzgün ve fonksiyonel bir şekilde kullanabildiği görüldü. Sonuç olarak kedi veya yavrularında Monteggia tip I kırıklarında intrameduller çivi ile sağlanan internal fiksasyonun yeterli olduğu ve bu yüzden başarılı bir yöntem olduğu düşünüldü.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 01-2018