Congenital lymphoma of B cell lineage in a newborn calf
Prof. Dr. Enver BEYTUT
Prof. Dr. Burhan ÖZBA
Bu olguda, İsviçre esmeri bir buzağıda doğmasal lenfoma tanımlandı. Doğumda buzağının baş bölgesinde iri bir kitle gözlendi. Nekropside deri altı ve iç organlarda çok sayıda tümör kitleleri görüldü. Histopatolojik olarak, ince bir bağdoku ile çevrelenmiş atipik lenfoid hücreler tespit edildi. İmmunhistokimyasal boyamalarda, tümör hücrelerinin CD3 negatif ve CD79αcy pozitif reaksiyonları belirlendi. Tümör hücrelerinin CD45 pozitif reaksiyonu, tümörün hemopoietik orjinli olduğunu gösterdi. Yine tümör hücrelerinin λ IgG kuvvetli pozitif reaksiyonu görüldü. Ayrıca tümör hücreleri PCNA yaygın nüklear pozitif reaksiyon gösterdi. TUNEL boyama ile tümör dokusunda çok sayıda apopitotik cisimcik saptandı. Tümör B hücre orjinli doğmasal lenfoma olarak teşhis edildi.
sığır,lenfoma,teşhis,buzağı,neoplazma,klinik görünüm,doğumsal anomaliler,histopatoloji,olgu sunumları,Amerikan Esmer Irkı,IgG,B lenfosit,yenidoğan hayvanlar
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Turk. J. Vet. Anim. Sci.
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Makale Dili İngilizce