Demografik Değişkenler Açısından Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Belirlenmesi Kafkas Üniversitesi Örneği
Dr. Öğr. Üyesi Neşe SALİK ATA
Prof. Dr. Erdoğan KAYGIN
Ülkelerin kalkınması, gelişmesi ve refah seviyesi yüksek bir toplum olması, sahip oldukları girişimci sayısına bağlıdır. Girişimci sayısını arttırmak konusunda üniversiteler önemli rol oynamaktadır. Yapılan birçok araştırmada üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimini belirlemek amaçlanmıştır. Bu araştırmanın amacı ise demografik değişkenler açısından üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerini belirlemektir. Araştırmanın evrenini Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki 307 öğrenci oluşturmaktadır. 231 öğrenciye uygulanan anket analize tabi tutulmuştur. Araştırmanın amaç ve kapsamı doğrultusunda t testi ve varyans analizleri uygulanmıştır. Ortaya çıkan sonuçlarda öğrencilerin girişimcilik eğilimine sahip oldukları görülmüştür. Ayrıca bazı demografik değişkenlerin girişimcilik eğilimini etkilediği bulunmuştur. Örneğin erkek öğrencilerin kız öğrencilere göre daha çok yenilikçi oldukları ve kendilerine güvendikleri tespit edilmiştir.
Dergi Adı KSÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Dergi ISSN 3367247