Kurumsal Yönetişim Sürecinin Gelişimi Üzerine Bir Araştırma
Ömer Faruk İşcan
Prof. Dr. Erdoğan KAYGIN
Kurumsal yönetişim, önemi son yıllarda gittikçe artan konular arasında yer almaktadır. “İşletmenin üst yönetiminin yönetilmesi” şeklinde ifade edilen bu kavram, işletmelerin rekabet gücünü artırmasında ve karşılaştıkları sorunların çözümünde farklı bir bakış açısı ortaya koymaktadır. Bu bağlamda işletmeler bir an önce kurumsal yönetişim sürecini tamamlayarak daha başarılı olmanın yollarını aramalıdır. Bu sayede işletmeler sorunlarını daha kolay çözebilecek ve varlıklarını yarınlara daha güçlü bir şekilde aktarabileceklerdir. Çalışmada Erzurum’da faaliyette bulunan işletmeler Kurumsal yönetişim süreci açısından ele alınmıştır. Ortaya çıkan sonuçlar işletmelerin kurumsal yönetişim sürecinin gelişimi açısından istenilen düzeyde olmadığı göstermiştir.
Dergi Adı Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Basım Tarihi 06-2009
Makale Linki https://www.semanticscholar.org/paper/Kurumsal-Y%C3%B6neti%C5%9Fim-S%C3%BCrecinin-Geli%C5%9Fimi-%C3%9Czerine-Bir-%2F-I%C5%9F%C3%A7an-Kayg%C4%B1n/58295b57d83a2117c33655a4e73aacd13963bfca