Çalışanların Öz yeterliliklerinin ve Esenlik Algılarının İşe Adanmışlıklarına Etkisi: İlaç Sektörü Örneği
Deniz Bağcıoğlu
Prof. Dr. Erdoğan KAYGIN
Günümüzde firmalar yoğun bir rekabet ortamında faaliyet göstermekte ve faaliyetlerini en etkili şekilde yerine getirerek varlıklarını sürdürmeye gayret etmektedirler. Bu nedenle rekabet ortamını fırsata çevirebilmede sahip oldukları insan kaynağının kendi amaçları ve hedefleri ile uyumlu olması önemli bir rol oynamaktadır. Firma ile uyumlu olan çalışanlar öz yeterliliklerini güçlendirirler ve çalışma ortamında algıladığı esenlikle, kendilerini daha fazla işlerine adayabilirler. Bu düşünce doğrultusunda araştırmada çalışanların öz yeterliliklerinin ve iş yerindeki esenlik algılarının işe adanmışlıklarına olan etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla bir ilaç firmasında anket yapılmıştır. Ortaya çıkan sonuçlarda esenlik algısının işe adanmışlık üzerinde pozitif bir etkisi bulunduğu buna rağmen öz yeterlilik algısının işe adanmışlık üzerinde anlamlı bir etkisinin olmadığı belirlenmiştir.
Dergi Adı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler DergisiArşivCilt 15, Sayı 2
Basım Tarihi 11-2018
Doi Numarası 40204/448467