Girişimcilik sürecinde dönüştürücü liderlik anlayışı: Otomotiv sektöründe bir uygulama
Fatih Karcıoğlu
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Erdoğan KAYGIN
Girişimcilik ve dönüştürücü liderlik anlayışı günümüzde önemi her geçen gün artan konular arasındadır. Girişimciliğin önemi gelişmekte olan ülkelerde kalkınmanın, gelişmiş ülkelerde ise dinamizmin temeli olmasından kaynaklanmaktadır. Dönüştürücü liderlik anlayışı ise başarılı olmada en büyük unsur olan insana farklı bir şekilde değer vermesiyle ve günümüze uygun özellikleri olan bir anlayış olması sebebiyle önem arz etmektedir. Dönüştürücü liderlik anlayışında bulunan bu özellikler girişimcilik faaliyetinin başarısını daha da arttırılabilir. Bu düşünceler doğrultusunda bu iki konu birlikte ele alınarak araştırma konusu yapılmıştır. Araştırmada ilkin girişimcilik ve dönüştürücü liderlik anlayışı açıklanmış ve daha sonra otomotiv sektöründe bir uygulama yapılmıştır. Uygulama sonucunda girişimcilik anlayışıyla dönüştürücü liderlik anlayışı arasında pozitif ilişkilerin olduğu tespit edilmiştir.
Dergi Adı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi,
Basım Tarihi 01-2013