Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerini BelirlemeyeYönelik Bir Araştırma
Ömer Faruk İşcan
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Erdoğan KAYGIN
Toplumların gelişme düzeylerini arttırmak girişimci sayısını arttırmakla mümkün gözükmektedir. Üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimini belirlemek ve onları girişimciliğe teşvik etmek girişimci sayısını arttırmakta önem arz etmektedir. Bu önemden hareketle bu çalışmanın amacını üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerini belirlemek oluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Kafkas Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencilerine anket yapılmış ve öğrencilerin karşılaştırmalı olarak girişimcilik eğilimleri belirlenmeye çalışılmıştır.
Dergi Adı Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Basım Tarihi 03-2011