Doğu Anadolu Bölgesinde Hayvansal Üretimin Genel Değerlendirmesi ve Çözüm Önerileri
Mustafa Atasever
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Aytekin Günlü
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Erol AYDIN
Ahmet Yıldız
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doğu Anadolu Bölgesi istihdam ve gayri safi milli hasılanın sektörel dağılımına bakıldığında kırsal ekonomi karakteritaşımaktadır. Bu çalışmada, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik kalkınma ve gelişmesinde hayvansal üretimin önemi veüstlenebileceği fonksiyonlar değerlendirilmiştir. Hayvancılık sektörünün rasyonelleşmesi ve bölge kalkınmasının itici gücüolabilmesi için alınması gerekli önlemler ortaya konulmuştur. Sonuç olarak; bölgede hayvancılık yapan yetiştiricilerin işletmeölçeklerini büyütmeleri ve piyasa için ürün üretim yapar hale gelmeleri gerekmektedir. Bölgedeki yetiştiricilerin refahınınartırılması ve bölge kalkınmasının başarılmasının hayvancılık sektörünün geliştirilmesine bağlı olduğu yadsınamaz birgerçektir.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler ULAKBİM