Comparison of Classification Performance of Selected Algorithms Using Rural Development Investments Support Programme Data
Mehmet Ali Alan
Cumhuriyet Üniversitesi, Türkiye
Cavit Yeşilyurt
Aydın Saadettin
Prof. Dr. Erol AYDIN
Kapsamlı verileri geleneksel istatistiksel teknikler yardımıyla değerlendirmek mümkün değildir. Bu tür kapsamlı verileri değerlendirmek için “Veri Madenciliği” gibi özel tekniklere ihtiyaç vardır. Veri madenciliği kapsamlı verileri hem kategorize ederek hem de kazık taktik kullanarak değerlendirmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu çalışmada, Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleme Programı (KKYDP) verilerinde çeşitli kategorize algoritmaları yardımıyla veri madenciliği tekniği kullanılmıştır. Çalışmada en uygun kategorize algoritma mevcut veriler kullanarak belirlenmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak; analizlerde en iyi kategorizasyon yapan algoritma modelinin Çok Katmanlı Algılayıcı (ÇKA) yapay sinir ağ modeli olduğu belirlenmiştir.
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi