Effects of cadmium compounds cadmium para hydroxybenzoate and cadmiumchloride on the liver of mature mice
Yusuf Ersan
İsmail Arı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Evren KOÇ
Bu çalışmada, iki farklı kimyasal bileşik olan kadmium klorür ve yeni sentezlenen kadmium parahidraksi benzoatın fare karaciğeri üzerine etkisini araştırmak üzere, erişkin fareler (Mus musculus var. albinos)'den oluşan dört deneysel grup ve bir kontrol grubu kullanıldı. Çeşitli test konsantrasyonlarında her iki kadmium bileşiği onbeş gün sureyle her gün intraperitoneal olarak erişkin farelere enjekte edildi. Standart histolojik metotlarla örnekler fare karaciğerlerinden elde edilip, preparatlar hazırlanarak ışık mikroskobu (Nikon Eclipse E600 ) ile incelendi. Histopatolojik yapılar gözlendi.
cadmium compounds (cadmium para hydroxybenzoate and cadmium chloride) | kupffer cells | liver and mouse
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı TURKISH JOURNAL OF ZOOLOGY