Muhasebe Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Hizmet Kalitesi Değerlendirmeleri Üzerine Bir Araştırma
Doç. Dr. Filiz ASLAN ÇETİN
Doç. Dr. Seyhan ÖZTÜRK
Günümüz koşullarında eğitim kurumlarında üzerinde önemle durulması gereken konu, verilen eğitimhizmetinin kalitesidir. Bu bağlamda hizmet kalitesinin sağlanabilmesi insan odaklı bir düşünüşlemümkündür. Bu yüzden çalışma içerisinde genel olarak muhasebe eğitimi alan üniversite öğrencilerininaldıkları eğitimin hizmet kalitesini oluşturan unsurları nasıl algıladıklarına değinilmiş ve bu doğrultudaKafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Şüphesizeğitim hizmeti sunan kişilerin ana tüketici grubu o eğitimi almak isteyen öğrencilerdir. Hizmette kaliteanlayışı, tüketici memnuniyetini kalıcı hale getirmek ve bu memnuniyetin sürdürülebilir olmasını sağlamayaçalışmak yönünde oluşturulmuştur. Dolayısıyla bu öğrencilerden kalite unsurlarının nelerden oluştuğu ve budurumun içerisine dahil oldukları fakülteyi nasıl etkilediği hakkında bilgi almak önem kazanmaktadır. Bukapsamda Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde muhasebe eğitimi almış 122 öğrenciyeanket uygulaması yapılmıştır. Araştırma grubuna işletme, iktisat ve siyaset bilimi ve kamu yönetimibölümünde okuyan dördüncü sınıf öğrencileri dahil edilmiştir. Çalışma içerisinde hizmet kalitesinin beş altboyutu olan; muhasebe eğitimi, müşteri odaklılık, saygı, fiziksel koşullar ve güvenlik aynı zamandaorganizasyon becerisi ve ulaşım unsurları incelenmiştir. Öğrencilerin demografik özelliklerine göre her birhizmet alt boyutu incelenerek faktör analizi yapılmıştır. Buna göre katılan öğrencilerin cinsiyet ve okuduklarıbölüm itibariyle anlamlı bir farklılık göze çarparken yaş gruplarına göre anlamlı bir farklılığarastlanmamıştır.
Dergi Adı Turkish Studies - Economy, Finance, Politics
Basım Tarihi 03-2020