Personel Güçlendirme İle Bireyin Yaratıcılık Algısı Arasındaki İlişki Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama
Doç. Dr. Gökhan KERSE
Aksaray Üniversitesi, Türkiye
Canan Nur Karabey
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmanın amacı personel güçlendirmenin türleri olan yapısal vepsikolojik güçlendirme ile yaratıcılık arasındaki ilişkiyi incelemektir.Çalışmada personel güçlendirme sorumluluk yükleme yoluyla güçpaylaşımının yapılması ve çalışanların kişisel yeterlilik algısı olarak elealınmıştır. Yaratıcılık ise yeni ve farklı ürün ve fikirler oluşturabilme yeteneğiolarak ifade edilmiştir. Teorik kısmın ilk bölümünde personel güçlendirmeaçıklanmış; ikinci bölümünde ise yaratıcılık kavramı açıklığakavuşturulmuştur. Çalışmada, Erzurum ve Gümüşhane il merkezlerindefaaliyette bulunan Ziraat Bankası çalışanı 114 kişiden anket tekniğiyle veritoplanmış ve bu veriler SPSS paket programıyla analize tabi tutulmuştur.İstatistiksel analizler yapıldıktan sonra yapısal güçlendirmenin ve psikolojikgüçlendirmenin yaratıcılığı pozitif yönlü etkilediği gözlenmiştir.
Dergi Adı Akdeniz Üniversitesi İİBF Dergisi
Basım Tarihi 11-2014