Suspected Postpartum Haemolytic Uraemic Syndrome in A Cow
Arif Kurtdede
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Ali Haydar KIRMIZIGÜL
Doğumdan 1 ay sonra başlayan, epistaksis, siklerada ekimoz, purulent vaginal akıntı ve mukozalarda solgunluk şikayetleri olan, 6 yaşında Holstein bir inek muayeneye getirildi. Klinik, hematolojik ve biyokimyasal bulgular olarak; anemi, hemoliz, trombositopeni, azotemi ve kanama eğiliminin olması nedeniyle olguda hemolitik-üremik sendromdan şüphelenildi. Tedaviye hemen başlandı ve hasta bir haftada tamamen iyleşti. Fakat skleral ekimoz bir ayda düzeldi.
tedavi,inek,hemolitik üremik sendrom,doğum sonrası dönem
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI