Buzağı pneumonilerinin tedavisinde Tilmicosin ve Danofloxacinin etkileri üzerinde karşılaştırmalı araştırmalar
GÖKÇE G
ŞAHİN M
GENÇ O
SURAL E
Bu çalışmada Pneumonili buzağıların nazal svap örneklerinden bakteriyel etken izolasyonu yapıldı. Buzağıların % 56.6'sında Pasteurella hemolytica ve P. multocida izole edildi. Buzağı pneumonilerinin tedavisinde tilmicosin ve da-nofloxacin'in etkileri araştırıldı. Çalışmada 15 buzağıya (grup 1) tek doz 10 mg/kg tilmicosin, derialtı (Micotil-Elanco), 15 buzağıya da (grup 2) 5 gün boyunca 1.3 mg/kg dozda danofloxacin, derialtı (Advocin-Pfizer) uygulandı. Tilmicosin ile sağaltılan buzağılarda sağaltım başarısı % 93.0, danofloxacin ile sağaltılan buzağılarda başarı % 86.6 olarak saptandı.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi