img
img
Toplam 27658 kayıt

Karsta satışa sunulan peynir mayalarının bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri

  LEYLA, V. (2004) "Karsta satışa sunulan peynir mayalarının bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (10) pp. 189-194 [SCI Expanded]   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14140"> LEYLA, V. (2004) "Karsta satışa sunulan peynir mayalarının bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (10) pp. 189-194 [SCI Expanded]    LEYLA, V. (2004) "Karsta satışa sunulan peynir mayalarının bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (10) pp. 189-194 [SCI Expanded]   
2004 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Effect of Oregano essential oil on biofilms formed by Staphylococci and Escherichia coli

BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Can, B.K.H., Kürkçüoğlu, M. (2010) "Effect of Oregano essential oil on biofilms formed by Staphylococci and Escherichia coli", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 23-29 [SCI Expanded]   BİLGE, N., VATANSEVER, L., Aydın, B.D., SEZER, Ç., Güven, A., Gülmez, M., Can, B.K.H., Kürkçüoğlu, M. (2010) "Effect of Oregano essential oil on biofilms formed by Staphylococci and Escherichia coli", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 23-29 [SCI Expanded]  
2010 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Lokantalarda tüketime sunulan bazı gıdaların ve içme sularının mikrobiyolojik kaliteleri

Link    Gülmez, M., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L., BİLGE, N., Baz, E. (2005) "Lokantalarda tüketime sunulan bazı gıdaların ve içme sularının mikrobiyolojik kaliteleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (11) pp. 5-10 Link   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14143"> Gülmez, M., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L., BİLGE, N., Baz, E. (2005) "Lokantalarda tüketime sunulan bazı gıdaların ve içme sularının mikrobiyolojik kaliteleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (11) pp. 5-10 Link    Gülmez, M., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L., BİLGE, N., Baz, E. (2005) "Lokantalarda tüketime sunulan bazı gıdaların ve içme sularının mikrobiyolojik kaliteleri", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (11) pp. 5-10 Link   
2005 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Use of salicin rhamnose cellobiose 4 methyumbelliferyl D glucuronide sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC differential agar for the presumptive identification of Escherichia coli O157 H7 from primary isolation step

  Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A., Duman, A., SEZER, Ç. (2005) "Use of salicin rhamnose cellobiose 4 methyumbelliferyl D glucuronide sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC differential agar for the presumptive identification of Escherichia coli O157 H7 from primary isolation step", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (29) pp. 1137-1141 [SCI Expanded]   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14144"> Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A., Duman, A., SEZER, Ç. (2005) "Use of salicin rhamnose cellobiose 4 methyumbelliferyl D glucuronide sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC differential agar for the presumptive identification of Escherichia coli O157 H7 from primary isolation step", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (29) pp. 1137-1141 [SCI Expanded]    Gülmez, M., VATANSEVER, L., Güven, A., Duman, A., SEZER, Ç. (2005) "Use of salicin rhamnose cellobiose 4 methyumbelliferyl D glucuronide sorbitol MacConkey SRC MUG SMAC differential agar for the presumptive identification of Escherichia coli O157 H7 from primary isolation step", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (29) pp. 1137-1141 [SCI Expanded]   
2005 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

Satış yerlerinden alınan Maydanoz örneklerinin kekik suyu ve sirke ile dekontaminasyonu

  Gülmez, M., BİLGE, N., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L. (2006) "Satış yerlerinden alınan Maydanoz örneklerinin kekik suyu ve sirke ile dekontaminasyonu", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (12) pp. 41-47   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14145"> Gülmez, M., BİLGE, N., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L. (2006) "Satış yerlerinden alınan Maydanoz örneklerinin kekik suyu ve sirke ile dekontaminasyonu", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (12) pp. 41-47    Gülmez, M., BİLGE, N., SEZER, Ç., Duman, B., VATANSEVER, L. (2006) "Satış yerlerinden alınan Maydanoz örneklerinin kekik suyu ve sirke ile dekontaminasyonu", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (12) pp. 41-47   
2006 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Effects of Sumac Rhus coriaria L Oregano Oreganum vulgare L and Laktic acid on Microbiological Decontamination and Shelf life of Raw Broiler Drumsticks

  VATANSEVER, L., Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., OTLU, S. (2008) "Effects of Sumac Rhus coriaria L Oregano Oreganum vulgare L and Laktic acid on Microbiological Decontamination and Shelf life of Raw Broiler Drumsticks", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (14) pp. 211-216 [SCI Expanded]   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14147"> VATANSEVER, L., Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., OTLU, S. (2008) "Effects of Sumac Rhus coriaria L Oregano Oreganum vulgare L and Laktic acid on Microbiological Decontamination and Shelf life of Raw Broiler Drumsticks", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (14) pp. 211-216 [SCI Expanded]    VATANSEVER, L., Gülmez, M., BİLGE, N., Güven, A., OTLU, S. (2008) "Effects of Sumac Rhus coriaria L Oregano Oreganum vulgare L and Laktic acid on Microbiological Decontamination and Shelf life of Raw Broiler Drumsticks", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (14) pp. 211-216 [SCI Expanded]   
2008 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Isolation of staphylococci from milk and cream sold in Kars market and detection of their enterotoxigenicity

VATANSEVER, L., Fatma, V. (2007) "Isolation of staphylococci from milk and cream sold in Kars market and detection of their enterotoxigenicity", Medycyna Weterynaryjna, (63) pp. 538-540 [SCI Expanded]   VATANSEVER, L., Fatma, V. (2007) "Isolation of staphylococci from milk and cream sold in Kars market and detection of their enterotoxigenicity", Medycyna Weterynaryjna, (63) pp. 538-540 [SCI Expanded]  
2007 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Medycyna Weterynaryjna

Fatty Acid Content and Composition of Turkish Beef and Lamb at Retail

  VATANSEVER, L., Demirel, G. (2009) "Fatty Acid Content and Composition of Turkish Beef and Lamb at Retail", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (33) pp. 71-75 [SCI Expanded]   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14149"> VATANSEVER, L., Demirel, G. (2009) "Fatty Acid Content and Composition of Turkish Beef and Lamb at Retail", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (33) pp. 71-75 [SCI Expanded]    VATANSEVER, L., Demirel, G. (2009) "Fatty Acid Content and Composition of Turkish Beef and Lamb at Retail", Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, (33) pp. 71-75 [SCI Expanded]   
2009 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

Isolation of Staphylococci from food handlers and investigation of their enterotoxigenicity and susceptibility to some antibiotics

Haluk, Ç., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2010) "Isolation of Staphylococci from food handlers and investigation of their enterotoxigenicity and susceptibility to some antibiotics", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 1-5 [SCI Expanded]   Haluk, Ç., VATANSEVER, L., BİLGE, N. (2010) "Isolation of Staphylococci from food handlers and investigation of their enterotoxigenicity and susceptibility to some antibiotics", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 1-5 [SCI Expanded]  
2010 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Incidence and pathogenicity of Yersinia enterocolitica isolates from foods in Turkey

Güven, A., SEZER, Ç., Berna, D.A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2010) "Incidence and pathogenicity of Yersinia enterocolitica isolates from foods in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 107-112 [SCI Expanded]   Güven, A., SEZER, Ç., Berna, D.A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2010) "Incidence and pathogenicity of Yersinia enterocolitica isolates from foods in Turkey", Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, (16) pp. 107-112 [SCI Expanded]  
2010 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria 37 594 601 2013

  SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria 37 594 601 2013", Turk J Vet Animal Sci., (37) pp. 594-601 [SCI Expanded]   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14152"> SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria 37 594 601 2013", Turk J Vet Animal Sci., (37) pp. 594-601 [SCI Expanded]    SEZER, Ç., Güven, A., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Detoxification of Aflatoxin B1 by Bacteriocins and Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria 37 594 601 2013", Turk J Vet Animal Sci., (37) pp. 594-601 [SCI Expanded]   
2013 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Turk J Vet Animal Sci.

Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi 2 1 1 5 2013

  AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2013) "Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi 2 1 1 5 2013", Harran Üniv Vet Fak Derg., 2 (1) pp. 1-5   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14153"> AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2013) "Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi 2 1 1 5 2013", Harran Üniv Vet Fak Derg., 2 (1) pp. 1-5    AKSOY, A., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2013) "Kars Piyasasında Tüketime Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi 2 1 1 5 2013", Harran Üniv Vet Fak Derg., 2 (1) pp. 1-5   
2013 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Harran Üniv Vet Fak Derg.

Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars Eurasian J Vet Sci 29 3 143 149 2013

SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars Eurasian J Vet Sci 29 3 143 149 2013", Eurasian J Vet Sci., 29 (3) pp. 143-149   SEZER, Ç., AKSOY, A., ÇELEBİ, Ö., DEPREM, T., ÖĞÜN, M., BİLGE, N., VATANSEVER, L. (2013) "Evaluation of the Quality Characteristics of Fermented Sausages and Sausage like Products Sold in Kars Eurasian J Vet Sci 29 3 143 149 2013", Eurasian J Vet Sci., 29 (3) pp. 143-149  
2013 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
Eurasian J Vet Sci.

Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi 40 1 90 94 2014

  SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2014) "Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi 40 1 90 94 2014", İstanbul Üniv Vet Fak Derg., 1 (40) pp. 90-94   " data-bs-content-id="YazarBilgi-14155"> SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2014) "Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi 40 1 90 94 2014", İstanbul Üniv Vet Fak Derg., 1 (40) pp. 90-94    SEZER, Ç., AKSOY, A., VATANSEVER, L. (2014) "Kars İlinde Satışa Sunulan Dondurmalarda Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi 40 1 90 94 2014", İstanbul Üniv Vet Fak Derg., 1 (40) pp. 90-94   
2014 Özgün Makale SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
İstanbul Üniv Vet Fak Derg.

Piliç Kanat ve Butlarında Escherichia coli Prevalansı

BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Piliç Kanat ve Butlarında Escherichia coli Prevalansı", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , (Ekim 2017 BİLGE, N., SEZER, Ç., VATANSEVER, L. (2017) "Piliç Kanat ve Butlarında Escherichia coli Prevalansı", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , (Ekim 2017
2017 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi

Bebek Sütü ve Devam Formüllerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Araştırılması

LEYLA, V. (2013) "Bebek Sütü ve Devam Formüllerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Araştırılması", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya (Poster). , Türkiye, (Nisan 2013 LEYLA, V. (2013) "Bebek Sütü ve Devam Formüllerinin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Araştırılması", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya (Poster). , Türkiye, (Nisan 2013
2013 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya (Poster).

Aflatoksin B1 Detoksifikasyonunda Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterileri

LEYLA, V. (2013) "Aflatoksin B1 Detoksifikasyonunda Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterileri", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya. , Türkiye, (Nisan 2013 LEYLA, V. (2013) "Aflatoksin B1 Detoksifikasyonunda Bakteriyosinler ve Bakteriyosinojenik Laktik Asit Bakterileri", V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya. , Türkiye, (Nisan 2013
2013 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 3-6 Nisan 2013, Antalya.

Kars İlinde Kasaplarda Satışa Sunulan Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin İncelenmesi

LEYLA, V. (2010) "Kars İlinde Kasaplarda Satışa Sunulan Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin İncelenmesi", IV. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 13–16 Ekim 2010, Antalya. , Türkiye, (Ekim 2010 LEYLA, V. (2010) "Kars İlinde Kasaplarda Satışa Sunulan Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin İncelenmesi", IV. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 13–16 Ekim 2010, Antalya. , Türkiye, (Ekim 2010
2010 Tebliğ/Bildiri SCI/SSCI/AHCI ESCI Scopus
IV. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. 13–16 Ekim 2010, Antalya.