img
Dr. Öğr. Üyesi Tuncay ÇANAKÇI

Dr. Öğr. Üyesi Tuncay ÇANAKÇI

  • Sarıkamış Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
17
Atıf
17
h-index
2
Proje
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2013, 2018
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2010, 2012
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2009
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Gastronomi, Otel İşletmeciliği
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2013, 2018
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2010, 2012
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2009
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017
İngilizce, IELTS, 5, Diğer, 2013
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği
2020-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2018-2020, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2017-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2013-2017, Uzman, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
2019-, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2019-, Dekan Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2019-, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2023-2024, Temel Mutfak Bilgisi-II, Lisans
2023-2024, Peynir Kültürü, Lisans
2023-2024, Özel İlgi Turizmi, Lisans
2023-2024, Mutfak Yönetimi ve Tasarımı, Ön Lisans
2023-2024, Dönem Projesi-II, Lisans
2023-2024, Temel Mutfak Bilgisi-I, Lisans
2023-2024, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Ön Lisans
2023-2024, Dünya Mutfağı -I, Ön Lisans
2023-2024, Dönem Projesi-I, Lisans
2023-2024, Deniz Mahsulleri, Lisans
2023-2024, Beslenme İlkeleri, Lisans
2023-2024, Baharat ve Kahve Kültürü, Lisans
2022-2023, Dünya Mutfağı -I, Ön Lisans
2022-2023, Deniz Mahsulleri, Lisans
2022-2023, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Lisans
2022-2023, Özel İlgi Turizmi, Lisans
2022-2023, Mutfak Yönetimi ve Tasarımı, Ön Lisans
2022-2023, İnsan Kaynakları Yönetimi, Lisans
2022-2023, İletişim, Lisans
2022-2023, Dünya Mutfakları-II, Lisans
2022-2023, Dünya Mutfağı-II, Ön Lisans
2022-2023, Destinasyon Yönetimi, Lisans
2022-2023, Turizmde İş Ahlakı, Lisans
2022-2023, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2022-2023, Restoran Yönetimi, Lisans
2022-2023, Gastronomiye Giriş, Lisans
2022-2023, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Ön Lisans
2021-2022, Türk Mutfağı, Ön Lisans
2021-2022, Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Lisans
2021-2022, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Lisans
2021-2022, Turizm ve Çevre, Lisans
2021-2022, Mutfak Uygulamaları, Lisans
2021-2022, Gastronomiye Giriş, Lisans
2021-2022, Mutfak Yönetimi ve Tasarımı, Ön Lisans
2021-2022, Restoran Yönetimi, Ön Lisans
2021-2022, Dünyada ve Türkiye'de Kış Turizmi, Lisans
2021-2022, Kongre ve Toplantı Yönetimi, Lisans
2021-2022, Turizm Pazarlaması ve Politikası, Lisans
2021-2022, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Lisans
2021-2022, Özel İlgi Turizmi, Lisans
2020-2021, Sürdürülebilir Turizm, Lisans
2020-2021, Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Lisans
2020-2021, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans
2020-2021, Turizm Pazarlaması, Lisans
2020-2021, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2020-2021, Turizm Hukuku, Lisans
2020-2021, Gastronomiye Giriş, Lisans
2018-2019, Mesleki Oryantasyon, Lisans
2018-2019, Turizm Coğrafyası, Lisans
2018-2019, İngilizce 2, Lisans
2018-2019, Mesleki Yabancı Dil, Lisans
2018-2019, turizm Tarihi, Lisans
2018-2019, Ön Büro Hizmetleri, Lisans
2016-2017, GASTRONOMİ, Lisans
2016-2017, YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ, Lisans
2016-2017, TÜRK MUTFAĞI, Lisans
2016-2017, BESLENME İLKELERİ, Lisans
2016-2017, MUTFAK SANATLARI, Lisans
2015-2016, Türk Mutfağı, Lisans
2015-2016, Gastronomi, Lisans
2015-2016, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans
2015-2016, Beslenme İlkeleri, Lisans
2015-2016, Mutfak Sanatları, Lisans
2014-2015, Gastronomi, Lisans
2014-2015, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans
2014-2015, Beslenme İlkeleri, Lisans
2014-2015, Mutfak Sanatları, Lisans
2013-2014, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans
2013-2014, Genel Turizm, Lisans
2013-2014, Mutfak Sanatları, Lisans
Kayıt Yok
Kars City with its Historical Identity Project Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar: Proje Koordinatörü , 2022-2024  
14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2013-2014  
Kayıt Yok
ÇANAKÇI, T. (2023) "The Effect of the Restaurant Atmosphere on the Intention to Revisit: The Mediating Role of Food Neophobia", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11 (2) pp. 1087-1103 [TR Dizin] DOI   
ÇANAKÇI, T., Birdir, S. (2020) "Dört ve Beş Yıldızlı Otel Mutfak Şeflerinin İşten Ayrılma Nedenleri", İşletme Araştırmaları Dergisi, 12 (2) pp. 1179-1191 [TR Dizin] Link DOI   
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T., Geçgin, E. (2019) "Kars İlinin Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspres’i Deneyimi", Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 11 (18) pp. 1876-1896 [TR Dizin] DOI   
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T. (2017) "Konaklama İşletmelerinde Gıda Güvenliği Uygulamaları", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, (0) Link  
Birdir, K., ÇANAKÇI, T. (2014) "Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfak Şeflerinin Mutfak Teknolojilerinin Verimliliğe Kaliteye ve Müşteri Memnuniyetine Etkisine İlişkin Algıları", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 1 (2) pp. 3-12 Link   
ÇANAKÇI, T. (2023) "GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ PEYNİRLERİ", 7. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ , (pp. 4-5), Üsküp, Makedonya, (Ağustos 2023
Geçgin, E., DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T. (2018) "Kars Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspresi Deneyimi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , Türkiye, (Haziran 2018
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., Geçgin, E., ÇANAKÇI, T. (2018) "Kars Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , (Haziran 2018
Çanakçı, S.D., ÇANAKÇI, T., Birdir, S., Birdir, K. (2015) "Kapadokya yı Ziyaret Eden Yabancı Ziyaretçilerin Gastronomi Turizmi İlgilenimleri", 16. Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2015
KEMAL, B., SEDA, D., TUNCAY, Ç. (2013) "OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞAN İŞGÖRENLERİN SORUNLARI", 14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ , (pp. 980-997), (Kasım 2013
ÇANAKÇI, T. (2021) "Dört ve Beş Yıldızlı Otel Mutfak Şeflerinin İşten Ayrılma Nedenleri", Ankara/Türkiye : Gece Kitaplığı, ISBN: 978-625-8449-89-1 
ÇANAKÇI, T., Yetiş, Ş.A. (2023) "VOTKA", Kitap: TARİHSEL, KÜLTÜREL VE TURİZM BOYUTUYLA İÇECEKLER, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-881-3 
ÇANAKÇI, T. (2023) "PEYNİR VE DİĞER SÜT ÜRÜNLERİ", Kitap: TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-625-6822-56-6 
ÇANAKÇI, T. (2021) "Sürdürülebilir Gastronomi ve Yeşil Restoranlar", Kitap: Neo Gastronomik Akımlar, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 41 / 54, ISBN: 978-625-7677-39-4 
ÇANAKÇI, T. (2021) "Mutfak Ekipmanları ve Özellikleri", Kitap: Temel Mutfak Teknikleri ve Yönetimi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 17 / 37, ISBN: 978-605-254-394-8 
ÇANAKÇI, T. (2017) "Turizm Endüstrisinin Tarihsel Gelişimi", Kitap: Genel Turizm, Türkiye : Gazi Kitap Evi, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-344-536-4 
Geçgin, E., ÇANAKÇI, T. (2017) "Turizm Çeşitleri", Kitap: Genel Turizm (Turizm Çeşitleri), Türkiye : Gazi Kitap Evi, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-344-536-4 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2019 4
Erol Geçgin
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2019 4
Sevda Birdir
Mersin Üniversitesi
2015 - 2020 2
Kemal Birdir
Mersin Üniversitesi
2014 - 2015 2
Şule Ardıç Yetiş
-
2023 1
BİRDİR KEMAL
-
2013 1
ÇANAKÇI TUNCAY
-
2013 1
DERİNALP SEDA
-
2013 1
Seda Derinalp Çanakçı
-
2015 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78378
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33223
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2083
Anahtar Kelimeler Turizm İşletmeciliği, Gastronomi, Otel İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 3 0 95 10 15 15 180 0 100 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 470 . - 455 . 534 . 527 . 514 . 446 . - 509 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 389 . - 356 . 463 . 465 . 437 . 357 . - 426 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 164 . - 134 . 234 . 234 . 203 . 126 . - 157 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 138 . - 109 . 193 . 197 . 157 . 98 . - 117 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 38 . - 19 . 62 . 59 . 55 . 29 . - 37 . -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 89 . - 69 . 119 . 119 . 105 . 55 . - 75 . -
Toplam Yayın 1 0 3 2 1 1 3 0 4 0
Toplam Makale 0 0 1 0 1 1 0 0 1 0
Toplam Kitap 0 0 2 0 0 0 3 0 2 0
Toplam Bildiri 1 0 0 2 0 0 0 0 1 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 1 0 1 1 0 0 1 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 2 0 0 0 2 0 2 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 2 0 0 0 0 1 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri