Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2013, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2010, 2012 |
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2009 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2013, 2018 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2010, 2012 |
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2009 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YÖKDİL, 72, 2017 |
İngilizce, IELTS, 5, Diğer, 2013 |
Kayıt Yok |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği |
2020-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2018-2020, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye |
2017-2018, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye |
2013-2017, Uzman, Tam Zamanlı, Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye |
2019-, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
2019-, Dekan Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
2019-, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
Kayıt Yok |
2023-2024, Temel Mutfak Bilgisi-II, Lisans |
2023-2024, Peynir Kültürü, Lisans |
2023-2024, Özel İlgi Turizmi, Lisans |
2023-2024, Mutfak Yönetimi ve Tasarımı, Ön Lisans |
2023-2024, Dönem Projesi-II, Lisans |
2023-2024, Temel Mutfak Bilgisi-I, Lisans |
2023-2024, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Ön Lisans |
2023-2024, Dünya Mutfağı -I, Ön Lisans |
2023-2024, Dönem Projesi-I, Lisans |
2023-2024, Deniz Mahsulleri, Lisans |
2023-2024, Beslenme İlkeleri, Lisans |
2023-2024, Baharat ve Kahve Kültürü, Lisans |
2022-2023, Dünya Mutfağı -I, Ön Lisans |
2022-2023, Deniz Mahsulleri, Lisans |
2022-2023, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Lisans |
2022-2023, Özel İlgi Turizmi, Lisans |
2022-2023, Mutfak Yönetimi ve Tasarımı, Ön Lisans |
2022-2023, İnsan Kaynakları Yönetimi, Lisans |
2022-2023, İletişim, Lisans |
2022-2023, Dünya Mutfakları-II, Lisans |
2022-2023, Dünya Mutfağı-II, Ön Lisans |
2022-2023, Destinasyon Yönetimi, Lisans |
2022-2023, Turizmde İş Ahlakı, Lisans |
2022-2023, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans |
2022-2023, Restoran Yönetimi, Lisans |
2022-2023, Gastronomiye Giriş, Lisans |
2022-2023, Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Ön Lisans |
2021-2022, Türk Mutfağı, Ön Lisans |
2021-2022, Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Lisans |
2021-2022, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Lisans |
2021-2022, Turizm ve Çevre, Lisans |
2021-2022, Mutfak Uygulamaları, Lisans |
2021-2022, Gastronomiye Giriş, Lisans |
2021-2022, Mutfak Yönetimi ve Tasarımı, Ön Lisans |
2021-2022, Restoran Yönetimi, Ön Lisans |
2021-2022, Dünyada ve Türkiye'de Kış Turizmi, Lisans |
2021-2022, Kongre ve Toplantı Yönetimi, Lisans |
2021-2022, Turizm Pazarlaması ve Politikası, Lisans |
2021-2022, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Lisans |
2021-2022, Özel İlgi Turizmi, Lisans |
2020-2021, Sürdürülebilir Turizm, Lisans |
2020-2021, Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Lisans |
2020-2021, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans |
2020-2021, Turizm Pazarlaması, Lisans |
2020-2021, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans |
2020-2021, Turizm Hukuku, Lisans |
2020-2021, Gastronomiye Giriş, Lisans |
2018-2019, Mesleki Oryantasyon, Lisans |
2018-2019, Turizm Coğrafyası, Lisans |
2018-2019, İngilizce 2, Lisans |
2018-2019, Mesleki Yabancı Dil, Lisans |
2018-2019, turizm Tarihi, Lisans |
2018-2019, Ön Büro Hizmetleri, Lisans |
2016-2017, GASTRONOMİ, Lisans |
2016-2017, YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ, Lisans |
2016-2017, TÜRK MUTFAĞI, Lisans |
2016-2017, BESLENME İLKELERİ, Lisans |
2016-2017, MUTFAK SANATLARI, Lisans |
2015-2016, Türk Mutfağı, Lisans |
2015-2016, Gastronomi, Lisans |
2015-2016, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans |
2015-2016, Beslenme İlkeleri, Lisans |
2015-2016, Mutfak Sanatları, Lisans |
2014-2015, Gastronomi, Lisans |
2014-2015, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans |
2014-2015, Beslenme İlkeleri, Lisans |
2014-2015, Mutfak Sanatları, Lisans |
2013-2014, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans |
2013-2014, Genel Turizm, Lisans |
2013-2014, Mutfak Sanatları, Lisans |
Kayıt Yok |
Kars City with its Historical Identity Project Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar: Proje Koordinatörü , 2022-2024 |
14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2013-2014 |
Kayıt Yok |
ÇANAKÇI, T. (2023) "The Effect of the Restaurant Atmosphere on the Intention to Revisit: The Mediating Role of Food Neophobia", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11 (2) pp. 1087-1103 [TR Dizin] DOI |
ÇANAKÇI, T., Birdir, S. (2020) "Dört ve Beş Yıldızlı Otel Mutfak Şeflerinin İşten Ayrılma Nedenleri", İşletme Araştırmaları Dergisi, 12 (2) pp. 1179-1191 [TR Dizin] Link DOI |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T., Geçgin, E. (2019) "Kars İlinin Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspres’i Deneyimi", Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 11 (18) pp. 1876-1896 [TR Dizin] DOI |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T. (2017) "Konaklama İşletmelerinde Gıda Güvenliği Uygulamaları", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, (0) Link |
Birdir, K., ÇANAKÇI, T. (2014) "Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfak Şeflerinin Mutfak Teknolojilerinin Verimliliğe Kaliteye ve Müşteri Memnuniyetine Etkisine İlişkin Algıları", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 1 (2) pp. 3-12 Link |
ÇANAKÇI, T. (2023) "GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ PEYNİRLERİ", 7. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ , (pp. 4-5), Üsküp, Makedonya, (Ağustos 2023) |
Geçgin, E., DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T. (2018) "Kars Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspresi Deneyimi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , Türkiye, (Haziran 2018) |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., Geçgin, E., ÇANAKÇI, T. (2018) "Kars Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , (Haziran 2018) |
Çanakçı, S.D., ÇANAKÇI, T., Birdir, S., Birdir, K. (2015) "Kapadokya yı Ziyaret Eden Yabancı Ziyaretçilerin Gastronomi Turizmi İlgilenimleri", 16. Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2015) |
KEMAL, B., SEDA, D., TUNCAY, Ç. (2013) "OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞAN İŞGÖRENLERİN SORUNLARI", 14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ , (pp. 980-997), (Kasım 2013) |
ÇANAKÇI, T. (2021) "Dört ve Beş Yıldızlı Otel Mutfak Şeflerinin İşten Ayrılma Nedenleri", Ankara/Türkiye : Gece Kitaplığı, ISBN: 978-625-8449-89-1 |
ÇANAKÇI, T., Yetiş, Ş.A. (2023) "VOTKA", Kitap: TARİHSEL, KÜLTÜREL VE TURİZM BOYUTUYLA İÇECEKLER, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-881-3 |
ÇANAKÇI, T. (2023) "PEYNİR VE DİĞER SÜT ÜRÜNLERİ", Kitap: TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-625-6822-56-6 |
ÇANAKÇI, T. (2021) "Sürdürülebilir Gastronomi ve Yeşil Restoranlar", Kitap: Neo Gastronomik Akımlar, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 41 / 54, ISBN: 978-625-7677-39-4 |
ÇANAKÇI, T. (2021) "Mutfak Ekipmanları ve Özellikleri", Kitap: Temel Mutfak Teknikleri ve Yönetimi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 17 / 37, ISBN: 978-605-254-394-8 |
ÇANAKÇI, T. (2017) "Turizm Endüstrisinin Tarihsel Gelişimi", Kitap: Genel Turizm, Türkiye : Gazi Kitap Evi, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-344-536-4 |
Geçgin, E., ÇANAKÇI, T. (2017) "Turizm Çeşitleri", Kitap: Genel Turizm (Turizm Çeşitleri), Türkiye : Gazi Kitap Evi, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-344-536-4 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J |
1 | Dört ve Beş Yıldızlı Otel Mutfak Şeflerinin İşten Ayrılma Nedenleri | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 4 | 0 | 0 | 6 |
2 | Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfak Şeflerinin Mutfak Teknolojilerinin Verimliliğe Kaliteye ve Müşteri Memnuniyetine Etkisine İlişkin Algıları | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 4 | 0 | 0 | 5 |
3 | Kars İlinin Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspres’i Deneyimi | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 |
4 | Konaklama İşletmelerinde Gıda Güvenliği Uygulamaları | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 0 | 0 | 2 |
5 | Genel Turizm (Turizm Çeşitleri) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 |
6 | OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞAN İŞGÖRENLERİN SORUNLARI | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kafkas Üniversitesi
|
2017 - 2019 | 4 |
Erol Geçgin
Kafkas Üniversitesi
|
2017 - 2019 | 4 |
Sevda Birdir
Mersin Üniversitesi
|
2015 - 2020 | 2 |
Kemal Birdir
Mersin Üniversitesi
|
2014 - 2015 | 2 |
Şule Ardıç Yetiş
-
|
2023 | 1 |
BİRDİR KEMAL
-
|
2013 | 1 |
ÇANAKÇI TUNCAY
-
|
2013 | 1 |
DERİNALP SEDA
-
|
2013 | 1 |
Seda Derinalp Çanakçı
-
|
2015 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78378 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33223 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2083 |
Anahtar Kelimeler | Turizm İşletmeciliği, Gastronomi, Otel İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 3 | 0 | 95 | 10 | 15 | 15 | 180 | 0 | 100 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 470 . | - | 455 . | 534 . | 527 . | 514 . | 446 . | - | 509 . | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 389 . | - | 356 . | 463 . | 465 . | 437 . | 357 . | - | 426 . | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 164 . | - | 134 . | 234 . | 234 . | 203 . | 126 . | - | 157 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 138 . | - | 109 . | 193 . | 197 . | 157 . | 98 . | - | 117 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | 38 . | - | 19 . | 62 . | 59 . | 55 . | 29 . | - | 37 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | 89 . | - | 69 . | 119 . | 119 . | 105 . | 55 . | - | 75 . | - |
Toplam Yayın | 1 | 0 | 3 | 2 | 1 | 1 | 3 | 0 | 4 | 0 |
Toplam Makale | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 2 | 0 |
Toplam Bildiri | 1 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 2 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |