img

Dr. Öğr. Üyesi Barış TURAN

  • Sarıkamış Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
21
Atıf
44
h-index
4
Proje
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2018, 2023
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yl) (Tezli), 2016, 2018
Lisans, Türkiye, Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2010, 2014
Araştırma Alanları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizmde Çevre Yönetimi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Dr), 2018, 2023
Yüksek Lisans, Türkiye, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yl) (Tezli), 2016, 2018
Lisans, Türkiye, Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2010, 2014
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 77, 22 Eylül 2, 2018
Sertifika, Eğitim, Akdeniz Üniversitesi, Antalya, 01-09-2014, 20-06-2015
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi ve Mutfak Sanatları
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizmde Çevre Yönetimi
2023-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2020-2023, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Kayıt Yok
2023-2024, Dönem Projesi, Lisans
2023-2024, Gastronomi Rotaları, Lisans
2023-2024, Kış ve Spor Turizmi, Lisans
2023-2024, Türk Mutfağı I, Lisans
2023-2024, Kariyer Planlaması, Lisans
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Turan, B., Çalkın, Ö. (2023) "Türkçe Gazete Yayınlarında İklim Değişikliği ve Turizm", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 7 (3) pp. 355-371 Link DOI  
Tuncel, V., Turan, B. (2022) "Türk Turistlerin Yurt Dışı (Outgoing) Paket Turları Satın Alma Sürecinde Bilgi Edinme Yöntemlerinin Araştırılması", Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 5 (4) pp. 1424-1434 [TR Dizin] Link DOI   
Çanakçı, S.D., Turan, B. (2021) "A Situation Analysis on Graduate Gastronomy and Culinary Arts Education in Turkey", Journal of Tourism and Gastronomy Studies (JOTAGS), 9 (4) pp. 2462-2477 [TR Dizin] Link DOI   
Işık, C., Günlü, E., Taş, S., Akoğul, E., Uyrun, A., Turan, B., Bayraktaroğlu, E. (2019) "Tourism and İnnovation: A literature Review", Journal of Ekonomi, 1 (2) pp. 88-154 Link  
Turan, B., Akoğul, E. (2019) "Gastronomi Turizmine Arz Kaynağı Oluşturabilecek Ürünlerin Belirlenmesi: Erzurum Mutfağı Örneği", Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi,, 7 (92) pp. 370-384 Link  
Bilici, N.S., Turan, B. (2019) "Yönetim Muhasebesi Uygulamalarının İncelenmesi: Erzurum İli Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma", Journal of Tourısm Intellıgence and Smartness, 2 (2) pp. 130-145 Link  
Işık, C., Akoğul, E., Taş, S., Uyrun, A., Turan, B. (2018) "Turizm ve İnovasyon İlişkisi: Literatür Taraması", Journal of Tourısm Intellıgence and Smartness, 1 (2) pp. 34-74 Link  
Işık, C., Turan, B. (2018) "Yerel Halkın Turizmin Etkilerine Yönelik Algısı: İzmir İli Üzerine Bir Uygulama", Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2 (2) pp. 101-133 [TR Dizin] Link  
Çalkın, Ö., Turan, B. (2023) "Türkiye’de “Turizm ve İklim Değişikliği” İlişkili Konuları İçeren Yayınların Turizmin İklim Değişikliği Üzerindeki Etkisi Bağlamında İncelenmesi", 7. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , Skopje, Makedonya, (Ekim 2023
Behremen, C., Turan, B. (2023) "Türkiye’de Bulunan Helal Konseptli Konaklama İşletmelerine Yönelik Bir SWOT Analizi", 11th International Mardin Artuklu Scientific Researches Conference , (pp. 1193-1205), Mardin, Türk ve Caıcos Ad., (Aralık 2023
Turan, B., Çalkın, Ö. (2022) "Türkçe Gazete Yayınlarında İklim Değişikliği ve Turizm", Uluslararası Avrasya İklim Değişikliği Kongresi (EURACLI’2022) , Van, Türkiye, (Aralık 2022
Tuncel, V., Turan, B. (2021) "Türk Turistlerin Yurt Dışı (Outgoing) Paket Turları Satın Alma Sürecinde Bilgi Edinme Yöntemlerinin Araştırılması", III. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi , Bingöl, Türkiye, (Kasım 2021
Kayıt Yok
Turan, B., Behremen, C. (2023) "Türkiye’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimine Yönelik Tartışmalar", Kitap: Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Uluslararası Teori, Araştırma ve Derlemeler, Ankara/Türkiye : Serüven Yayınevi  
Turan, B. (2023) "Potansiyel Bir Gastronomi Turizmi Destinasyonu: Kars", Kitap: Turizm ve Destinasyon Araştırmaları-V, : Paradigma Akademi  
Turan, B., Çalkın, Ö. (2023) "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Kariyer", Kitap: Her Yönüyle Turizm Araştırmaları-2, İstanbul-Konya/Türkiye : Çizgi Kitabevi  
Turan, B. (2021) "Füzyon Mutfak", Kitap: NeoGastronomik Akımlar, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık  
Geçgin, E., Turan, B. (2021) "İçecek Trendleri", Kitap: NeoGastronomik Akımlar, Ankara/Türkiye : Nobel Akademik Yayıncılık  
Turan, B., Ersöz, G.Y. (2021) "Turizm İşletmelerinde Liderlik", Kitap: Turizm İşletmelerinde Liderlik, Ankara/Türkiye : Detay yayıncılık  
Ersöz, G.Y., Turan, B. (2021) "Turizm İşletmelerinde Etkileşimci Liderlik", Kitap: Turizm İşletmelerinde Liderlik, Ankara/Türkiye : Detay yayıncılık  
Turan, B. (2021) "Mutfaklarda Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm", Kitap: Temel Mutfak Teknikleri ve Yönetimi, Ankara/Türkiye : Detay yayıncılık  
Çavuş, A., Turan, B., Guneysu, E. (2019) "Yerli Turistlerin Gastronomi Turizmine ve Erzurum Mutfağına Yönelik Bakış Açılarının İncelenmesi: Erzurum Palandöken Kış Turizm Merkezi Örneği", Kitap: Farklı Perspektiflerden Kış Turizmi, İstanbul/Türkiye : Paradigma Akademi  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2022 - 2023 4
Emre Akoğul
Atatürk Üniversitesi
2018 - 2019 3
Cem Işık
Anadolu Üniversitesi
2018 - 2019 3
Gökçe Yasemin Ersöz
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
2021 2
Sedat Taş
Gümüşhane Üniversitesi
2018 - 2019 2
Volkan Tuncel
-
2021 - 2022 2
Cesim Behremen
Bitlis Eren Üniversitesi
2023 2
Abdulkadir Uyrun
Siirt Üniversitesi
2018 - 2019 2
-
2021 1
Engin Bayraktaroğlu
Anadolu Üniversitesi
2019 1
Ebru Günlü
Dokuz Eylül Üniversitesi
2019 1
Erol Geçgin
-
2021 1
Ahmet Çavuş
Atatürk Üniversitesi
2019 1
Nilgün Sanalan Bilici
Atatürk Üniversitesi
2019 1
Emirhan Guneysu
-
2019 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78449
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33182
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2062
Anahtar Kelimeler Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizmde Çevre Yönetimi, Turizmde Çevre Yönetimi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 0 0 0 35 95 0 140 20 155 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - - 510 . 451 . - 487 . 603 . 450 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) - - - 437 . 388 . - 393 . 527 . 375 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - - 214 . 174 . - 160 . 278 . 118 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - 105 . 72 . - 70 . 135 . 74 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - 37 . 23 . - 14 . 35 . 13 . -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - 37 . 23 . - 14 . 35 . 13 . -
Toplam Yayın 0 0 0 2 4 0 5 2 6 0
Toplam Makale 0 0 0 2 3 0 1 1 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 1 0 3 0 3 0
Toplam Bildiri 0 0 0 0 0 0 1 1 2 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 2 3 0 1 1 1 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 1 0 3 0 3 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 1 1 2 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri