img

Dr. Öğr. Üyesi Güven GÜLBAZ

  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  • Gıda Mühendisliği
  • Gıda Bilimleri

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
23
Atıf
53
h-index
4
Proje
5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2004, 2011
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 2001, 2004
Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1986, 1992
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr) (Atatürk Üniv. Ortak), 2004, 2011
Yüksek Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi (Yl) (Tezli), 2001, 2004
Lisans, Türkiye, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 1986, 1992
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 56, 2019
İngilizce, YÖKDİL, 56, 2019
İngilizce, YÖKDİL, 61, 2019
İngilizce, ÜDS, 51, Güz, 2007
Kayıt Yok
[UAK] Sağlık Bilimleri Veteriner Gıda Hijyeni ve Üretimi
2015-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2013-, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2011-2013, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Kars Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
1998-2011, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Kars Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2019-, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2016-2019, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2016-, Myo/Yüksekokul Müdür Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2014-2019, Bölüm Başkan Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
2012-2013, Myo/Yüksekokul Müdür Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye
Ela Akın, Yüksek Lisans, Kars'ta tüketilen süzme balların kimyasal analizi ile ısıtma ve kimyasal bileşiminin HMF değeri üzerine etkisinin araştırılması, Kafkas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni ve Üretimi Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
2020-2021, Gıda Teknolojisi, Yüksek Lisans
2020-2021, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Bölüm Seçmeli Ders (Gıda Endüstrisi Atıkları), Lisans
2020-2021, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2020-2021, Enstrumental Analizler, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Enstrumental Gıda Analizleri, Lisans
2020-2021, Gıda Laboratuvarında Çalışma Prensipleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Gıdalarda Duyusal Analizler, Lisans
2020-2021, Gıda Analizleri, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Gıda Mevzuatı, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2020-2021, Bölüm Seçmeli Ders (Genetik Modifiye Gıdalar, Lisans
2019-2020, Gıda Kalıntı ve Kontaminatları, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Gıda Mevzuatı, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Gıda Laboratuvarında Çalışma Prensipleri, Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık
2019-2020, Gıdalarda Duyusal Analizler, Yüksek Lisans
2019-2020, Özel Gıdalar Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Bölüm Seçmeli Ders (Duyusal Analizler), Lisans
2018-2019, Gıda Analizleri Laboratuvarı, Lisans
2018-2019, Et Teknolojisi, Lisans
2017-2018, Bölüm Seçmeli II(Fermentasyon Teknolojisi), Lisans
2017-2018, Gıda Mikrobiyolojisi, Lisans
2016-2017, Enstrumental Gıda Analizleri, Lisans
2016-2017, Gıda Müh. Lab.Teknikleri, Lisans
2016-2017, Gıda Biyokimyası, Lisans
Kayıt Yok
Kars'ta Tüketilen Balların HMF değerleri ve Balın HMF Değerini Etkileyen Bazı Faktörlerin Araştırılması. (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2022
Kars ilinde evelik olarak bilinen Rumex crispus L. türünün yaprak ekstraktlarının antibakteriyel, antikanserojen ve sitotoksik özelliklerinin belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2023
Bazı Sığır eti ürünlerinde kıyma köfte fermente sucuk Sarcocystis lerin varlığının PCR tekniği ile araştırılması ve türlerinin identifikasyonu (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2016
Tüketime Sunulan Balıkların Mikrobiyolojik Kalite Parametreleri İle Histamin Düzeyinin Araştırılması ve Olası Patojen Mikroorganizmaların PCR İle Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2014-2017
Kars İlinde satışa sunulan çiğ süt ve süt ürünlerinde Listeria monocytogenes in izolasyonu identifikasyonu ve moleküler tekniklerle belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2012-2017
Kayıt Yok
Çetinkaya, A., Gülbaz, G. (2023) "Physicochemical and microbiological properties of Kavılca Bulgur (A traditional cereal product of Turkey", Emirates Journal of Food and Agriculture [EJFA], 34 (11) pp. 931-937 [SSCI] Link DOI  
Aksoy, A., Sezer, Ç., Atasever, M., Çetinkaya, A., Gülbaz, G. (2021) "Determination of microbiological quality and histamine levels in rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss)", JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY, 72 (4) pp. 3321-3328 [SCI] DOI  
Harmankaya, S., Gülbaz, G., Kamber, U. (2019) "Microbiological,Chemical and Sensory characteristics of Kefir Prepared with Various Fruit Additives", Van Veterinary Journal, 30 (1) pp. 13-18 [TR Dizin]  
Aksoy, A., Sezer, Ç., Vatansever, L., Gülbaz, G. (2018) "Presence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes in Raw Milk and Dairy Products", Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 24 (0) pp. 415-421 [SCI Expanded] Link DOI   
Kamber, U., Arslan, M.Ö., Gülbaz, G., Taşçı, G.T., Akça, A. (2018) "Identification of Sarcocystis spp. by polymerase chain reaction and microscopic examination in various beef products (minced meat, meatballs, fermented sausage)", TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES, 42 (1) pp. 1-6 [SCI Expanded] Link DOI   
Kamber, U., Gülbaz, G., Kılıçle, P.A., Doğan, A. (2017) "Detoxification of Aflatoxin B1in Red Pepper (Capsicum annuum L.) by Ozone Treatment and Its Effect on Microbiological and Sensory Quality", Journal of Food Processing and Preservation, 41 (5) pp. 1-10 [SCI Expanded] DOI  
Kamber, U., Gülbaz, G. (2017) "The Detoxification Effect of Various of Ozone Treatments on Aflatoxin B1 in Black Pepper (Pıper Niger L.) and Changes in the Sensory and Microbiological Characteristics of the Black Pepper", FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 26 (5) pp. 3314-3324 [SCI Expanded]  
Çetinkaya, A., Akbaba, G.B., Ozcakmak, S., Gülbaz, G. (2016) "MINERAL AND HEAVY METAL CONTENT IN CAMİ BOĞAZI CHEESE ON SALE IN TRABZON TURKEY", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 41 (5) pp. 317-321 [TR Dizin] Link DOI   
Gülbaz, G., Kamber, U. (2016) "The Detection of Brucella Bacteria with PCR and Bacteriological Method in Raw Milk and Some of the Dairy Products Which Are Consumed in Kars", Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Veterinary Medicine, 73 (1) pp. 127-132 Link DOI  
Gülbaz, G., Kamber, U. (2008) "EXPERIMENTALLY FERMENTED SAUSAGE FROM GOOSE MEAT AND QUALITY ATTRIBUTES", Journal of Muscle Foods, 19 (3) pp. 247-260 [SSCI] Link DOI  
Gülbaz, G., Harmankaya, S. (2022) "Çikolata İçeriğindeki Kuruyemişlerin Total Aflatoksin Varlığının Belirlenmesi", Tüürkiye 14. Gıda Kongresi , (Ekim 2022
Gülbaz, G., Çetinkaya, A. (2021) "Kars'ta Tüketime Sunulan Bazı Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması", Black Sea Summit 7th International Applied sciences Congress Ordu TURKEY , (pp. 16-17), Ordu, Türkiye, (Eylül 2021
Çetinkaya, A., Gülbaz, G. (2021) "Kars'ta Satışa Sunulan Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi", FFSPGP-2021 International Conferance , (pp. 200-204), Lankeran, Azerbaycan, (Aralık 2021
Çetinkaya, A., Gülbaz, G. (2018) "Specification of some properties of Skin Tulum cheese produced by traditional methods", V.INTERNATİONAL MULTİDİSCİPLİNARY CONGRESS OF EURASIA , (pp. 592-599), Barselona, İspanya, (Ekim 2018
Kuru, M., Demir, M.C., Kaçar, C., Arı, U.Ç., Kaya, S., Merhan, O., Gülbaz, G. (2018) "Effect of PRID DELTA based estrus senkronisation protocol on pregnancy rates in cows without estrus behaviour", 1st National 5st Herd Health and Management Congress , (pp. 333-334), Türkiye, (Ekim 2018
Kuru, M., Demir, M.C., Kaçar, C., Arı, U.Ç., Kaya, S., Merhan, O., Gülbaz, G. (2018) "Östrus belirtileri görülmeyen ineklerde PRID-DELTA® temelliöstrus senkronizasyon protokolünün gebelik oranına etkisi", I. Uluslararası 5. Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongresi , (pp. 333-334), Antalya, Türkiye, (Ekim 2018
Harmankaya, S., Gülbaz, G. (2018) "THE EFFECT OF FRUIT ADDITION ON THESHELF LIFE OF KEFIRS", 1st International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences , (Nisan 2018
Kamber, U., Arslan, M.Ö., Gülbaz, G., Taşçı, G.T., Akça, A. (2017) "Bazı sığır eti ürünlerinde Sarcocystis hominis’in mikroskop ve polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) ile identifikasyonu.", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi. , (pp. 31), Aydın, Türkiye, (Ekim 2017
Aksoy, A., Sezer, Ç., Atasever, M., Çetinkaya, A., Gülbaz, G. (2017) "Kars’ta Tüketime Sunulan Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Mikrobiyolojik Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi", 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi 4-8 Ekim 2017, Kuşadası, Aydın , (Ekim 2017
Kamber, U., Gülbaz, G. (2016) "Yöresel Bir Süt Ürünü Saçak Peyniri nin Yapılışı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri", Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi , Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Kasım 2016
Kamber, U., Gülbaz, G., Kılıçle, P.A., Doğan, A. (2015) "Kırmızı pul biber Capsicum annuum L örneklerine katılan aflatoksin B1 düzeyleri üzerine ozon gazının etkileri", 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Van, Türkiye, (Ekim 2015
Kamber, U., Gülbaz, G., Aksu, P., Doğan, A. (2015) "Kırmızı Pul Bibere Capsicum Annuum L Katılan Aflatoxin B1 Üzerine Ozonun Detoksifikasyon Etkisinin Araştırılması", 6.Ulusal Veteriner Kongresi , (pp. 36-37), Van, Türkiye, (Ekim 2015
Gülbaz, G., Kamber, U. (2013) "Kars ta tüketime sunulan süt ve bazı süt ürünlerinde brucella türlerinin izolasyonu ve identifikasyonu", 5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Antalya, Türkiye, (Nisan 2013
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2008 - 2019 11
Kafkas Üniversitesi
2016 - 2023 7
Kafkas Üniversitesi
2015 - 2017 3
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2021 3
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2021 3
Kafkas Üniversitesi
2015 - 2017 3
Kafkas Üniversitesi
2018 - 2022 3
Kafkas Üniversitesi
2018 2
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2018 2
Kafkas Üniversitesi
2018 2
Kafkas Üniversitesi
2018 2
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2018 2
Kafkas Üniversitesi
2018 2
Kafkas Üniversitesi
2018 2
Kafkas Üniversitesi
2018 2
Mustafa Atasever
Atatürk Üniversitesi
2017 - 2021 2
Atila Akça
Kafkas Üniversitesi
2017 - 2018 2
Kafkas Üniversitesi
2016 1
Kafkas Üniversitesi
2018 1
Sibel Ozcakmak
-
2016 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 55348
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 39741
YÖKSİS Bilim Alanı Veteriner Gıda Hijyeni ve Üretimi 9
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 7 35 110 125 15 0 65 2 50 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 929 . 875 . 830 . 805 . 902 . - 968 . 938 . 799 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 929 . 875 . 830 . 805 . 902 . - 968 . 938 . 799 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 4 . 3 . 3 . 2 . 5 . - 2 . 5 . 3 . -
Toplam Yayın 2 3 4 6 1 0 3 1 1 0
Toplam Makale 0 2 2 2 1 0 1 0 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 2 1 2 4 0 0 2 1 0 0
Makale (SCI) 0 0 2 2 0 0 1 0 1 0
Makale (Uluslararası) 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 1 0 0 1 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 1 1 2 4 0 0 2 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 1 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri