Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2012, 2016 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2009, 2012 |
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2007 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2012, 2016 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2009, 2012 |
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2007 |
Kayıt Yok |
İngilizce, KPDS, 66, 2012-KPDS , 2012 |
Kayıt Yok |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi |
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği |
2020-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2017-2020, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye |
2023-, Anabilim Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
2023-, Bölüm Başkanı, Kafkas Üniversitesi, Türkiye |
Kayıt Yok |
2024-2025, Mesleki İngilizce-I, Lisans |
2024-2025, Mesleki Yabancı Dil-I, Lisans |
2024-2025, İçki Teknolojisi, Lisans |
2024-2025, İçecek Turizmi, Lisans |
2024-2025, Genel Turizm, Ön Lisans |
2024-2025, Genel Turizm, Lisans |
2024-2025, Dönem Projesi-I, Lisans |
2024-2025, Beslenme İlkeleri, Lisans |
2023-2024, Sokak Lezzetleri, Lisans |
2023-2024, Rekreasyon Yönetimi, Lisans |
2023-2024, Mesleki Yabancı Dil-II, Lisans |
2023-2024, Menü Planlama, Lisans |
2023-2024, Gıda Güvenliği ve Mevzuatı, Lisans |
2023-2024, Gastronomide Yeni Eğilimler, Lisans |
2023-2024, Dönem Projesi-II, Lisans |
2023-2024, Dönem Projesi-I, Lisans |
2023-2024, Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Lisans |
2023-2024, Mesleki Yabancı Dil-I, Lisans |
2023-2024, İçki Teknolojisi, Lisans |
2023-2024, İçecek Turizmi, Lisans |
2023-2024, Diyet Mutfağı, Lisans |
2023-2024, Genel Turizm, Ön Lisans |
2023-2024, Genel Turizm, Lisans |
2022-2023, Rekreasyon, Lisans |
2022-2023, mezuniyet projesi, Lisans |
2022-2023, İçecek Turizmi, Lisans |
2022-2023, İçki Teknolojisi, Lisans |
2022-2023, Genel Turizm, Lisans |
2022-2023, Uluslararası Mutfaklar, Lisans |
2022-2023, İçecek Bilimi, Ön Lisans |
2022-2023, Menü Planlama, Ön Lisans |
2022-2023, Mezuniyet Projesi, Lisans |
2022-2023, Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler, Lisans |
2022-2023, Mesleki Yabancı Dil-II, Lisans |
2022-2023, Gastronomide Yeni Eğilimler, Lisans |
2022-2023, Rekreasyon Yönetimi, Lisans |
2022-2023, Menü Planlama, Lisans |
2021-2022, Ziyafet Mutfağı, Ön Lisans |
2021-2022, Menü Planlama, Ön Lisans |
2021-2022, Mezuniyet Projesi-II, Lisans |
2021-2022, Uluslararası Mutfaklar, Lisans |
2021-2022, Mesleki Yabancı Dil- VI, Lisans |
2021-2022, Seçmeli Seminer, Lisans |
2021-2022, Gastronomide Yeni Eğilimler, Lisans |
2021-2022, Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Lisans |
2021-2022, Menü Planlama, Lisans |
2021-2022, Mezuniyet Projesi-I, Lisans |
2021-2022, Rekreasyon, Lisans |
2021-2022, Turizmde İş Ahlakı, Lisans |
2021-2022, Gıda ve Personel Hijyeni, Lisans |
2021-2022, Türk Mutfağı, Lisans |
2021-2022, Mesleki Yabancı Dil- V, Lisans |
2021-2022, Hijyen ve Sanitasyon, Lisans |
2021-2022, İçki Teknolojisi, Lisans |
2021-2022, Genel Turizm, Lisans |
2020-2021, Uluslararası Mutfaklar, Lisans |
2020-2021, Mesleki Yabancı Dil- VI, Lisans |
2020-2021, Turizm Planlaması ve Politikası, Lisans |
2020-2021, Mesleki Yabancı Dil- IV, Lisans |
2020-2021, Kat Hizmetleri, Lisans |
2020-2021, Özel İlgi Turizmi, Lisans |
2020-2021, Menü Planlama, Lisans |
2020-2021, Beslenme İlkeleri, Lisans |
2020-2021, Genel İşletme, Lisans |
2020-2021, İngilizce-I, Lisans |
2020-2021, Gıda ve Personel Hijyeni, Lisans |
2020-2021, Türk Mutfağı, Lisans |
2020-2021, Mesleki Yabancı Dil- V, Lisans |
2020-2021, Menü Yönetimi, Lisans |
2020-2021, Yönetim ve Organizasyon, Lisans |
2020-2021, Beslenme İlkeleri, Lisans |
2020-2021, Genel Turizm, Lisans |
2019-2020, Turizm Coğrafyası, Lisans |
2019-2020, Ön Büro Hizmetleri, Lisans |
2019-2020, İngilizce -II, Lisans |
2019-2020, Dünya Mutfakları, Lisans |
2019-2020, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans |
2019-2020, Gastronomi, Lisans |
2019-2020, Mesleki Oryantasyon, Lisans |
2019-2020, İngilizce-I, Lisans |
2019-2020, Genel Turizm, Lisans |
2019-2020, Sürdürülebilir Turizm, Lisans |
2019-2020, Menü Yönetimi, Lisans |
2019-2020, Mutfak Sanatları, Lisans |
2018-2019, Hukukun Temel Kavramları, Lisans |
2018-2019, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans |
2018-2019, İngilizce, Lisans |
2017-2018, Turizm Coğrafyası, Lisans |
2017-2018, Turizm Tarihi, Lisans |
2017-2018, Ön Büro Hizmetleri, Lisans |
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil II, Lisans |
2017-2018, İngilizce II, Lisans |
2017-2018, Mesleki Oryantasyon, Lisans |
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil I, Lisans |
2017-2018, İngilizce I, Lisans |
2017-2018, Genel Turizm, Lisans |
Kayıt Yok |
Kars- Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2024-2024 |
Tarihi Kimliği ile Kars Kent Projesi Diğer Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar: Proje Koordinatörü , 2021 |
Kayıt Yok |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., TURAN, B. (2021) "A Situation Analysis on Graduate Gastronomy and Culinary Arts Education in Turkey", Journal of Tourism and Gastronomy Studies (JOTAGS), 9 (4) pp. 2462-2477 [TR Dizin] Link DOI |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2021) "Determining The Knowledge Of Local People In Adana On The Cuisine Culture", Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18 (2) pp. 26-35 Link |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2021) "A Study On The Perception Of Visitors Attending The Icebreak Palandöken Festival", Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, 11 (3) pp. 1022-1033 [TR Dizin] Link |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2020) "Kars Gruyere Experiences of Foreign Tourists Visiting Kars Boğatepe Village", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (3) pp. 1703-1711 [TR Dizin] Link |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2020) "The Typology of Gastro Tourists: A Study on Foreign Tourists Visiting Turkey", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 718-728 [TR Dizin] Link |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2019) "Gastronomi turizmi açısından yöresel mutfakların önemi: Kars ili örneği", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 12 (67) Link |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T., Geçgin, E. (2019) "Kars İlinin Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspres’i Deneyimi", Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 11 (18) pp. 1876-1896 [TR Dizin] DOI |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., Birdir, K. (2019) "The relation among food involvement, food variety seeking and food neophobia: A study on foreign tourists visiting Turkey", Current Issues in Tourism, (0) pp. 1-12 [SSCI] Link DOI |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., Birdir, K. (2018) "Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 15 (1) pp. 226-239 [TR Dizin] Link |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T. (2017) "Konaklama İşletmelerinde Gıda Güvenliği Uygulamaları", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, (0) Link |
Birdir, K., DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2014) "Managerial problems confronted by executive chefs in hotels", International Review of Management and Marketing, 4 (3) pp. 207-216 Link |
Geçgin, E., DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2021) "KEDER TURİZMİ BAĞLAMINDA “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ”", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , Van, Türkiye, (Aralık 2021) |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2021) "Spices and Cukurova Spices", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , Van, Türkiye, (Aralık 2021) |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., Birdir, S. (2019) "Coğrafi İşaretleme Kapsamında Gastronomik Urunlerin Değerlendirilmesi: Kars İli Orneği", The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability , (pp. 595-599), Mersin, Türkiye, (Eylül 2019) |
Geçgin, E., DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T. (2018) "Kars Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspresi Deneyimi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , Türkiye, (Haziran 2018) |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., Geçgin, E., ÇANAKÇI, T. (2018) "Kars Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , (Haziran 2018) |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T., Birdir, S., Birdir, K. (2015) "Kapadokya’yı ziyaret eden yabancı ziyaretçilerin gastronomi turizmi ilgilenimleri", 16. Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2015) |
Birdir, K., DERİNALP-ÇANAKÇI, S., ÇANAKÇI, T. (2013) "Otel mutfaklarında çalışan işgörenlerin sorunları", 14. Ulusal Turizm Kongresi , Kayseri, Türkiye, (Kasım 2013) |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2020) "Kapadokya’nın Bir Gastro Turizm Destinasyonu Olarak Değerlendirilmesi", Ankara/Türkiye : Gece Kitaplığı, ISBN: 978-625-7702-56-0 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2024) "The Impact of EU Project on Local Tourism: The Case of Kars City Project", Kitap: Innovation and Practices in Tourism and Hospitality, Lithuania/Litvanya : SRA Academy, Bölüm Sayfaları: 33 / 45, ISBN: 978-625-6750-24-1 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2024) "Golf Turizmi", Kitap: Spor Turizmi- Çeşitleri ve Destinasyonları, : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 43 / 56, ISBN: 978-605-254-995-7 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2023) "Çorbalar", Kitap: Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi Yayınları, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-625-6822-56-6 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2022) "Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-551-5 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2022) "Sarıkamış Kayak Merkezi", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-551-5 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2022) "Kars Lokantacılar Esnaf Odası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-605-254-551-5 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2021) "Special Interest Tourism in Kars Province", Kitap: Gastronomy And Hospitality Studies In Tourism, : Peter Lang International Academic Publishers, Bölüm Sayfaları: / , ISBN: 978-3-631-85523-2 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2021) "Effective Use of Website in Large-Scale Event Marketing: 25th East Mediterranean International Tourism and Travel (EMITT) Fair", Kitap: Impact of ICTs on Event Management and Marketing, : IGI Global, Bölüm Sayfaları: 282 / 298, ISBN: 9781799849544 |
DERİNALP-ÇANAKÇI, S. (2021) "Besinleri Saklama Yöntemleri", Kitap: Temel Mutfak Teknikleri ve Yönetimi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık, Bölüm Sayfaları: 71 / 83, ISBN: 978-605-254-394-8 |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Kitap) NeoGastronomik Akımlar, 2021, Editör |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Kafkas Üniversitesi
|
2013 - 2019 | 6 |
Kemal Birdir
Mersin Üniversitesi
|
2013 - 2019 | 5 |
Erol Geçgin
Kafkas Üniversitesi
|
2018 - 2021 | 4 |
Sevda Birdir
Mersin Üniversitesi
|
2015 - 2019 | 2 |
Kafkas Üniversitesi
|
2021 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Sosyal Bilimler | 78392 |
YÖKSİS Temel Alan | Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı | 33237 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Turizm | 2086 |
Anahtar Kelimeler | Gastronomi, Turizm İşletmeciliği |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 3 | 0 | 15 | 25 | 90 | 130 | 185 | 40 | 40 | 0 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 469 . | - | 532 . | 521 . | 451 . | 401 . | 443 . | 585 . | 570 . | - |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 389 . | - | 436 . | 450 . | 391 . | 324 . | 354 . | 507 . | 484 . | - |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 164 . | - | 200 . | 219 . | 180 . | 130 . | 124 . | 266 . | 205 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 37 . | - | 44 . | 52 . | 36 . | 28 . | 24 . | 65 . | 53 . | - |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | 137 . | - | 163 . | 177 . | 146 . | 102 . | 95 . | 206 . | 157 . | - |
Toplam Yayın | 1 | 0 | 1 | 3 | 4 | 3 | 8 | 1 | 1 | 0 |
Toplam Makale | 0 | 0 | 1 | 1 | 3 | 2 | 3 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 3 | 1 | 1 | 0 |
Toplam Bildiri | 1 | 0 | 0 | 2 | 1 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 1 | 1 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 2 | 1 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |