img

Doç. Dr. Seda DERİNALP ÇANAKÇI

  • Sarıkamış Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
26
Atıf
65
h-index
3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2012, 2016
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2009, 2012
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2007
Araştırma Alanları
Gastronomi, Turizm İşletmeciliği
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Dr), 2012, 2016
Yüksek Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2009, 2012
Lisans, Türkiye, Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü, 2002, 2007
Kayıt Yok
İngilizce, KPDS, 66, 2012-KPDS , 2012
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Gastronomi
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
2020-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2017-2020, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Kayıt Yok
2021-2022, Ziyafet Mutfağı, Ön Lisans
2021-2022, Menü Planlama, Ön Lisans
2021-2022, Mezuniyet Projesi-II, Lisans
2021-2022, Uluslararası Mutfaklar, Lisans
2021-2022, Mesleki Yabancı Dil- VI, Lisans
2021-2022, Seçmeli Seminer, Lisans
2021-2022, Gastronomide Yeni Eğilimler, Lisans
2021-2022, Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Lisans
2021-2022, Menü Planlama, Lisans
2021-2022, Mezuniyet Projesi-I, Lisans
2021-2022, Rekreasyon, Lisans
2021-2022, Turizmde İş Ahlakı, Lisans
2021-2022, Gıda ve Personel Hijyeni, Lisans
2021-2022, Türk Mutfağı, Lisans
2021-2022, Mesleki Yabancı Dil- V, Lisans
2021-2022, Hijyen ve Sanitasyon, Lisans
2021-2022, İçki Teknolojisi, Lisans
2021-2022, Genel Turizm, Lisans
2020-2021, Uluslararası Mutfaklar, Lisans
2020-2021, Mesleki Yabancı Dil- VI, Lisans
2020-2021, Turizm Planlaması ve Politikası, Lisans
2020-2021, Mesleki Yabancı Dil- IV, Lisans
2020-2021, Kat Hizmetleri, Lisans
2020-2021, Özel İlgi Turizmi, Lisans
2020-2021, Menü Planlama, Lisans
2020-2021, Beslenme İlkeleri, Lisans
2020-2021, Genel İşletme, Lisans
2020-2021, İngilizce-I, Lisans
2020-2021, Gıda ve Personel Hijyeni, Lisans
2020-2021, Türk Mutfağı, Lisans
2020-2021, Mesleki Yabancı Dil- V, Lisans
2020-2021, Menü Yönetimi, Lisans
2020-2021, Yönetim ve Organizasyon, Lisans
2020-2021, Beslenme İlkeleri, Lisans
2020-2021, Genel Turizm, Lisans
2019-2020, Turizm Coğrafyası, Lisans
2019-2020, Ön Büro Hizmetleri, Lisans
2019-2020, İngilizce -II, Lisans
2019-2020, Dünya Mutfakları, Lisans
2019-2020, Yiyecek ve İçecek Servisi, Lisans
2019-2020, Gastronomi, Lisans
2019-2020, Mesleki Oryantasyon, Lisans
2019-2020, İngilizce-I, Lisans
2019-2020, Genel Turizm, Lisans
2019-2020, Sürdürülebilir Turizm, Lisans
2019-2020, Menü Yönetimi, Lisans
2019-2020, Mutfak Sanatları, Lisans
2018-2019, Hukukun Temel Kavramları, Lisans
2018-2019, Turizm İşletmeleri Yönetimi, Lisans
2018-2019, İngilizce, Lisans
2017-2018, Turizm Coğrafyası, Lisans
2017-2018, Turizm Tarihi, Lisans
2017-2018, Ön Büro Hizmetleri, Lisans
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil II, Lisans
2017-2018, İngilizce II, Lisans
2017-2018, Mesleki Oryantasyon, Lisans
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil I, Lisans
2017-2018, İngilizce I, Lisans
2017-2018, Genel Turizm, Lisans
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Çanakçı, S.D. (2021) "A Study On The Perception Of Visitors Attending The Icebreak Palandöken Festival", Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, 11 (3) pp. 1022-1033 [TR Dizin] Link   
Çanakçı, S.D., Turan, B. (2021) "A Situation Analysis on Graduate Gastronomy and Culinary Arts Education in Turkey", Journal of Tourism and Gastronomy Studies (JOTAGS), 9 (4) pp. 2462-2477 [TR Dizin] Link DOI   
Çanakçı, S.D. (2021) "Determining The Knowledge Of Local People In Adana On The Cuisine Culture", Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18 (2) pp. 26-35 Link  
Çanakçı, S.D. (2020) "The Typology of Gastro Tourists: A Study on Foreign Tourists Visiting Turkey", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (2) pp. 718-728 [TR Dizin] Link   
Çanakçı, S.D. (2020) "Kars Gruyere Experiences of Foreign Tourists Visiting Kars Boğatepe Village", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (3) pp. 1703-1711 [TR Dizin] Link   
Çanakçı, S.D., Çanakçı, T., Geçgin, E. (2019) "Kars İlinin Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspres’i Deneyimi", Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi, 11 (18) pp. 1876-1896 [TR Dizin] DOI   
Çanakçı, S.D. (2019) "Gastronomi turizmi açısından yöresel mutfakların önemi: Kars ili örneği", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 12 (67) Link  
Çanakçı, S.D., Birdir, K. (2019) "The relation among food involvement, food variety seeking and food neophobia: A study on foreign tourists visiting Turkey", Current Issues in Tourism, (0) pp. 1-12 [SSCI] Link DOI  
Çanakçı, S.D., Birdir, K. (2018) "Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi", Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 15 (1) pp. 226-239 [TR Dizin] Link   
Çanakçı, S.D., Çanakçı, T. (2017) "Konaklama İşletmelerinde Gıda Güvenliği Uygulamaları", Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, (0) Link  
Birdir, K., Çanakçı, S.D. (2014) "Managerial problems confronted by executive chefs in hotels", International Review of Management and Marketing, 4 (3) pp. 207-216 Link  
Çanakçı, S.D. (2021) "Spices and Cukurova Spices", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , Van, Türkiye, (Aralık 2021
Geçgin, E., Çanakçı, S.D. (2021) "KEDER TURİZMİ BAĞLAMINDA “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ”", 5. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , Van, Türkiye, (Aralık 2021
Çanakçı, S.D., Birdir, S. (2019) "Coğrafi İşaretleme Kapsamında Gastronomik Urunlerin Değerlendirilmesi: Kars İli Orneği", The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability , (pp. 595-599), Mersin, Türkiye, (Eylül 2019
Geçgin, E., Çanakçı, S.D., Çanakçı, T. (2018) "Kars Destinasyon İmajı ve Doğu Ekspresi Deneyimi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , Türkiye, (Haziran 2018
Çanakçı, S.D., Geçgin, E., Çanakçı, T. (2018) "Kars Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , (Haziran 2018
Çanakçı, S.D., Çanakçı, T., Birdir, S., Birdir, K. (2015) "Kapadokya’yı ziyaret eden yabancı ziyaretçilerin gastronomi turizmi ilgilenimleri", 16. Ulusal Turizm Kongresi , Türkiye, (Ekim 2015
Birdir, K., Çanakçı, S.D., Çanakçı, T. (2013) "Otel mutfaklarında çalışan işgörenlerin sorunları", 14. Ulusal Turizm Kongresi , Kayseri, Türkiye, (Kasım 2013
Çanakçı, S.D. (2020) "Kapadokya’nın Bir Gastro Turizm Destinasyonu Olarak Değerlendirilmesi", Ankara/Türkiye : Gece Kitaplığı  
Çanakçı, S.D. (2023) "Çorbalar", Kitap: Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, Çanakkale/Türkiye : Paradigma Akademi Yayınları  
Çanakçı, S.D. (2022) "Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Çanakçı, S.D. (2022) "Sarıkamış Kayak Merkezi", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Çanakçı, S.D. (2022) "Kars Lokantacılar Esnaf Odası", Kitap: Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Çanakçı, S.D. (2021) "Besinleri Saklama Yöntemleri", Kitap: Temel Mutfak Teknikleri ve Yönetimi, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Çanakçı, S.D. (2021) "Effective Use of Website in Large-Scale Event Marketing: 25th East Mediterranean International Tourism and Travel (EMITT) Fair", Kitap: Impact of ICTs on Event Management and Marketing, : IGI Global  
Çanakçı, S.D. (2021) "Special Interest Tourism in Kars Province", Kitap: Gastronomy And Hospitality Studies In Tourism, : Peter Lang International Academic Publishers  
Kayıt Yok
(Uluslararası - Kitap) NeoGastronomik Akımlar, 2021, Editör
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Kafkas Üniversitesi
2013 - 2019 6
Kemal Birdir
Mersin Üniversitesi
2013 - 2019 5
Erol Geçgin
Kafkas Üniversitesi
2018 - 2021 4
Sevda Birdir
Mersin Üniversitesi
2015 - 2019 2
Kafkas Üniversitesi
2021 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 78449
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33182
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2062
Anahtar Kelimeler Gastronomi, Turizm İşletmeciliği
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 3 0 15 25 90 130 185 40 40 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 468 . - 532 . 520 . 456 . 401 . 442 . 583 . 565 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 386 . - 435 . 447 . 393 . 328 . 348 . 507 . 488 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 166 . - 203 . 224 . 178 . 129 . 123 . 266 . 202 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 43 . - 51 . 59 . 43 . 33 . 28 . 67 . 58 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 139 . - 167 . 178 . 148 . 104 . 94 . 208 . 152 . -
Toplam Yayın 1 0 1 3 4 3 8 1 1 0
Toplam Makale 0 0 1 1 3 2 3 0 0 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 1 3 1 1 0
Toplam Bildiri 1 0 0 2 1 0 2 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 1 1 2 2 3 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 3 1 1 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 2 1 0 2 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri