img
img
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk ALAN

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk ALAN

  • Veteriner Fakültesi
  • Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı
  • Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Üretimi

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
24
Atıf
11
h-index
2
Proje
3
WoS
Yayın
2
Atıf
22
h-index
1
Google Scholar
Yayın
14
Atıf
53
h-index
3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2018, 2023
Lisans, Türkiye, Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 2008, 2014
Araştırma Alanları
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2018, 2023
Lisans, Türkiye, Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Veteriner Pr., 2008, 2014
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
[UAK] Sağlık Bilimleri Veteriner Gıda Hijyeni ve Üretimi
2024-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Bölümü, Türkiye
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Üniversite Yemekhanesinde Tüketime Sunulan Ticari Yoğurtların Mikrobiyolojik ve Fiziko-Kimyasal Kalitelerinin Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2023-2024  
Potasyum Sorbat, Nisin ve Lizozim Kullanımının Şavak Salamura Beyaz Peynirlerin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2021-2022  
Şavak Taze Beyaz Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Araştırılması Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2019-2021  
Kayıt Yok
Alan, S., Öksüztepe, G. (2024) "Geleneksel Yöntemle Yapılan Tomas Peynirlerinin Bazı Kalite Parametrelerinin Araştırılmasıı", Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17 (1) pp. 24-31 [TR Dizin] Link DOI   
Demir, P., Aydemir, M.E., Alan, S., Öksüztepe, G. (2024) "Antimicrobial efficiency of rosemary, thyme and clove essential oils on the preservation of marinated chicken breasts (fillets)", Revista Científica de la Facultad de Ciencias Veterinarias, 34 (2) [SCI Expanded] DOI     
Ataş, E.K., Alan, S., Öksüztepe, G. (2024) "Keçi Sütü ve Önemi", FÜ Sağ Bil Vet Derg, 38 (2) pp. 169-175 [TR Dizin] Link    
Öksüztepe, G., Çalıcıoğlu, M., Demir, P., Alan, S. (2024) "Üniversite Yemekhanesinde Tüketime Sunulan Ticari Yoğurtların Mikrobiyolojik ve Fiziko-Kimyasal Kalitelerinin Araştırılması", F.Ü.Sağ.Bil.Vet.Derg., 38 (2) pp. 102-110 [TR Dizin] Link  
Demirbağ, Z., Alan, S., Öksüztepe, G. (2023) "FONKSİYONEL GIDALAR VE BESLENMEDEKİ ÖNEMİ", Bozok Veterinary Sciences, 4 (2) pp. 54-60 DOI    
Akgöl, M., Alan, S., Öksüztepe, G. (2023) "Elazığ'da Açık Olarak Satılan Çiğ Sütlerin Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi", Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 37 (3) pp. 209-216 [TR Dizin]   
Akgöl, M., Alan, S., Öksüztepe, G. (2023) "Elazığ'da Tüketime Sunulan Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesi", Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 37 (2) pp. 114-121 [TR Dizin]   
Alan, S., Akgöl, M., Öksüztepe, G. (2023) "Elazığ’da Açık Olarak Satılan Çiğ Sütlerin Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi", Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 37 (3) [TR Dizin]  
Akgöl, M., Alan, S., Öksüztepe, G. (2023) "Elazığ’da Tüketime Sunulan Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesi", Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 37 (2) [TR Dizin]  
Bilgehan, G., Alan, S., Akgöl, M., İncili, G.K., Öksüztepe, G. (2021) "Şavak Taze Beyaz Peynirlerde Listeria monocytogenes ve Salmonella spp. Varlığının Araştırılması", Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 35 (3) pp. 131-135 [TR Dizin] Link  
Bilgehan, G., Öksüztepe, G., İncili, G., Akgöl, M., Alan, S. (2021) "Şavak Taze Beyaz Peynirlerde Listeria monocytogenes veSalmonella spp. Varlığının Araştırılması", Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 35 (3) pp. 131-135 [TR Dizin]   
İncili, G.K., Akgöl, M., Aydemir, M.E., Alan, S., Mutlu, M., İlhak, O.İ., Öksüztepe, G. (2020) "Fate of Listeria monocytogenes and Salmonella Typhimurium in homemade marinade and on marinated chicken drumsticks, wings and breast meat", LWT, 134 (0) [SCI Expanded] DOI     
Alan, S., Öksüztepe, G. (2020) "Gıda Katkı Maddeleri ve Süt Endüstrisinde Kullanılan Antimikrobiyaller", Bozok Veterinary Sciences, 1 (1) pp. 44-50 Link   
Öksüztepe, G., Demir, P., Karatepe, P., Alan, S., Akgöl, M. (2020) "Ticari kefirlerin bazı kalite parametrelerinin incelenmesi", Veterinary Journal of Mehmet Akif Ersoy University, 5 (2) pp. 40-47 [TR Dizin] DOI    
İncili, G.K., Alan, S., Mutlu, M., Aydemir, M.E., Öksüztepe, G. (2019) "Elazığ’da Satılan Hellim Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi", Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 8 (2) pp. 139-146 [TR Dizin] Link  
Aydemir, M.E., Mutlu, M., Öksüztepe, G., Alan, S., İncili, G.K. (2019) "Elazığ'da Satılan Hellim Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi", Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 8 (2) pp. 139-146 [TR Dizin]    
Büyük, G.D., Alan, S., Akdoğan-Karadağ, G.E., Büyük, E., Adem, B. (2024) "Investigation of antimicrobial effects of hydrosols and oil extracts of Rumex crispus L., Echium vulgare L. and Sinapis arvensis L. on Escherichia coli O157:H7, Salmonella Enteritidis and Staphylococcus aureus", XVI. ULUSAL VETERİNER HEKİMLERİ MİKROBİYOLOJİ KONGRESİ , Türkiye, (Ekim 2024
Çavuş-Alan, S., Alan, S. (2024) "Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Refah Dostu Et Ürünlerine ve Refah Dostu Etiketlemeye İlişkin Tutumları", V. Ulusal Hayvancılık Ekonomisi Kongresi , Muğla, Türkiye, (Ekim 2024
Alan, S., Öksüztepe, G. (2024) "Geleneksel Yöntemle Yapılan Tomas Peynirlerinin Bazı Kalite Parametrelerinin Araştırılması", X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , Türkiye, (Nisan 2024  
Öksüztepe, G., Çalıcıoğlu, M., Demir, P., Alan, S. (2024) "Üniversite Yemekhanesinde Tüketime Sunulan Ticari Yoğurtların Mikrobiyolojik ve Fiziko-Kimyasal Kalitelerinin Araştırılması", X. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ , Türkiye, (Nisan 2024  
Alan, S., Akgöl, M., Öksüztepe, G. (2022) "Elazığ'da Açık Olarak Satılan Çiğ Sütlerin Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi", IX. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Türkiye, (Ocak 2022
İncili, G.K., Alan, S., Öksüztepe, G. (2019) "Microbiological and Chemical Quality of Halloumi Cheese Sold in Elazig", 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences , Trabzon, Türkiye, (Haziran 2019
Alan, S., Öksüztepe, G., Çelik, Z. (2024) "The Importance of Listeria monocytogenes and its Presence in Türkiye and in the World", Türkiye : Ozgur Press, ISBN: 978-975-447-953-9 
Alan, S., Öksüztepe, G. (2023) "ŞAVAK SALAMURA BEYAZ PEYNİRLERDE POTASYUM SORBAT, NİSİN VE LİZOZİMİN KULLANIMI", Kitap: Sağlık Bilimleri Alanında Akademik Çalışmalar, : Gece Kitaplığı, Bölüm Sayfaları: 239 / 261, ISBN: 978-625-430-843-7 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: Diğer Uluslararası, F: TR Dizin, G: Uluslararası Kitap, H: Ulusal Kitap, I: Diğer Ulusal, J: Toplam
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Gülsüm Öksüztepe
Fırat Üniversitesi
2019 - 2024 18
Müzeyyen Akgöl
Fırat Üniversitesi
2020 - 2023 6
Gökhan Kürşad İncili
Fırat Üniversitesi
2019 - 2021 4
Pelin Demir
Fırat Üniversitesi
2020 - 2024 4
Gülsüm ÖKSÜZTEPE
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
2019 - 2023 4
Selçuk ALAN
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
2019 - 2023 4
Mehmet Emin Aydemir
Harran Üniversitesi
2019 - 2024 3
Muhsin MUTLU
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
2019 - 2020 3
Müzeyyen AKGÖL
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
2021 - 2023 3
Mehmet Çalıcıoğlu
Fırat Üniversitesi
2024 2
Gökçe BİLGEHAN
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
2021 2
-
2024 1
-
2024 1
-
2024 1
Kafkas Üniversitesi
2024 1
Osman İrfan İlhak
-
2020 1
Pınar Karatepe
-
2020 1
Gökhan İNCİLİ
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
2021 1
Gökhan Kürşad İNCİLİ
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
2019 1
Mehmet Emin AYDEMİR
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
2019 1
Betül Adem
-
2024 1
Esra Kaya Ataş
-
2024 1
Zehra Çelik
-
2024 1
Zeri Demirbağ
-
2023 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Tıp ve Sağlık Bilimleri 51827
YÖKSİS Temel Alan Sağlık Bilimleri Temel Alanı 38449
YÖKSİS Bilim Alanı Veteriner Gıda Hijyeni ve Üretimi 11
Anahtar Kelimeler -
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 0 0 0 0 20 69 17 0 52 192 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - - - 868 . 828 . 980 . - 812 . 625 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) - - - - 868 . 828 . 980 . - 812 . 625 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - - - 4 . 3 . 4 . - 2 . 1 . -
Toplam Yayın 0 0 0 0 2 3 2 0 4 9 0
Toplam Makale 0 0 0 0 1 3 1 0 3 4 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0
Toplam Bildiri 0 0 0 0 1 0 1 0 0 4 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 1 0 0 0 1 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 1 2 1 0 3 3 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 1 0 0 4 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri